Citace Původně odeslal .::Richmond::.
Citace Původně odeslal Hardman
WOW (myslim WOW, ne WoW ), super napad, drzim palce. Ja bych to videl na:
- 1mm Alu IMHO v poho staci
- kolejnicky nee - praska to, vibruje, blbe se pak shani nove
- pouze 120mm fany. IMHO mensi nemaji cenu, vpredu ne, protoze se nasava prach (vyzkousel jsem si...) a filtry delaji randal. Myslim, ze by stacil vyfukovaci v zadni stene, popr. horni.
- HDD ztisit vibrace, ale ne pouze pri aktivnim chlazeni (1 HDD se v poho uchladi sam)
- 2mm na kostru apod. 1mm na venkovni plechy (kdyz se bude delat G5 design tak 2mm vsude)
- kolejnicky zavrzeny - pouze sroubky (presneji thumbscrews at je nakej luxus)
- 120mm fany only (viz obr)
1. na disky/ofuk grafiky
2. na disky/moznost jako intake do tunelu
3. na disky
4. outtake fan ven

pro velky zajem (nebombardujte me, staci cist - viz strana 6 4. prispevek od konce) - je to delany ve SketchUp 3.0, modely krome fanu pochazeji z me dilny (a rozmery na www.formfactors.org )
edit: upraven link
jeste k tomu chlazeni disku - ja osobne si myslim ze to neni nutne vubec, pokud ovsem nemate 3 disky nalepeny na sobe nebo pokud pouzivate raptora a ostatni 10k disky. pokud ano, nebylo by od veci zpachat anketni www (timto prosim nejakou dobrou dusi) z kterych by to vyslo najevo (vcetne ostatnich pozadavku)
k tomu poslednimu navrhu. Nemyslim, ze by takhle umisteny zdroj nasaval prach. Pokud budes mit pred vsemi temi nasavacimi vetraky umisteny prachovy filtr, tak by tam nemelo byt ani smitko (kdyz bude zbytek pekne uzavrenej). Jen jsem se chtel zeptat, pocitas s kabelama? Kdyz jsem se podival na to, jak mas pekne vyskladany HDD za zdrojem, tak jsem si hned rikal, jak se tam vejdes s kabelama od PSU. Pokud si poridis nejakej slusnej zdroj, tak je to docela pekny klubko. Mozna by postacilo vynechat jednu pozici pro HDD a bylo by. A pak jeste jedna pripominka, a to k tem dvema obdelnickum za mechanikama. To jsou taky disky? Jestli jo, tak to pro ne neni taky moc stastny umisteni. Pokud budes pocitat s tim, ze mnozstvi nasavaneho vzduchu = mnozstvi vzduchu "vyfouknutemu" pak se k nim skoro nic nedostane. Jak to mas ted udelany, tak to bude chladit disky, CPU a pameti a to je vse. Od GPU se ti teplo bude dostavat pod zminovany disky a ty sami taky hodne topi, takze v tom rohu bude asi hodne velkej hic. Pomohl by tomu jeste jeden vetrak, trebas i 80, na velmi malych otackach. Tim bys (podle me) dosahl rovnomernejsiho rozlozeni chladiciho vzduchu v cele skrini.