Citace Původně odeslal BeachKEN
Problém u TCCD RAMek je ten, že nesnáší příliš vysokou Voltáž a OC je mnohem nižší. Sice jsem zahlédl, že do nich někdo sypal 3.1V, ale taky dost často TCCD na tento neustálý provoz doplácelo životností (zdechly).
jj, to je fakt, jak BH-5 snasej opravdu vysoky voltaze pri slusnym chlazeni, na jejich maximalni frekvenci nema casovani valnej vliv (je standartne maximalni ), ale zase nedolezou na nejakejch 600MHz, tak TCCD zase overvoltage moc nepomaha, ale da se u ni zase laborovat s nastavenim casovani a tim dosazene frekvence a jejich selected verze se cpou i do 600MHz pameti, takze jdou opravdu vysoko.

No a UTT nejvic vychazejici z BH-5 by melo mit trosku z obou tehle skvelejch chipu (ikdys jak jsem rikal uvadi se spoluprace s Infeon, ne se Samsungem ), pri vyssi voltazi ma mit skvely timingy, ale rovnez ma umet pri lehkem ubrani casovani i hodne vysoke frekvece, takze realativne idealni pamet pro vsechny.

No a k ty "zkraceny" zaruce od Muschkinu, to by mne tolik ani netrapilo (mne stacej zde zakonny 2 roky, pak uz to bude zase jenom pamet do lepsi kalkulacky ), ale jak jsem taky uz psal, kdyz maj v popisu nutnost aktivniho chlazeni (aby bezely na deklarovany vykon/casy a aby nedoslo k jejich zniceni !!! ), pak to vidim jako velky problem, reklamovat pamet, ktera skutecne nebude chtit behat na deklarovanych frekvencich/casech. Je to trosku precedens v tehle oblasti (alespon o jinych s temito podminkami provozu prodavanych pameti nevim).
Trichu jako:
- Prodame nas specialni procesor, kdyz ho budete chladit velkym (nijak nespecifikovanym) chladicem, bude vam slapat na 3GHz, kdyz ne, nebude vam slapat treba taky ani na 2GHz a nebo ho muzete taky znicit a pak vam zaruku neuzname. -
Coz jsou dost nekonkretni a oboustrane nezjistitelne podminky provozu = dle myho problem jak pro prodejce, tak pro zakaznika. (mozna je maj nejak konkretnejs specifikovany u Mouchu na webu, ale i tak...

Ikdyz chapu, ze tyhle pameti si s touhle cenou a podminkami koupi skutecne mala skupina uzivatelu (alespon tady), kteri vedi, ze budou mit to nejvykonnejsi, co se v soucasnosti na rychlost timingu da.