Mam problem s moji domaci LAN siti (10/100 Ethernet). Z niceho nic se mi soubory prenasi jen rychlosti kolem 2MB/s, coz je na 100mbit ponekud maloNavic se mi u jedne hry pohyboval ping v rozmezi 150-600 ms
Mno, nasledna zkouska pingu pres prikazovy radek na druhy pocitac, ale probehla v poradku (<1ms), takze to pokladam za problem ve hre - i kdyz to predtim nedelalo. Predevsim mi jde o onu rychlost pri kopirovani souboru. Parkrat se mi stalo, ze sit bezela tak jak ma (cca 15MB/s), ale to bylo opravdu zridka. Sit uz jsem zkousel znovu nastavovat, to vsak nemelo zadny efekt. Jeste me napada, ze tenhle problem se pravdepodobne vyskytnul potom, co mi ze systemu zahadne zmizela sitova karta, i kdyz byla stale v PCI slotu - pomohlo jeji vyndani a zandani. Jeste bych tedy mohl zkusit kartu znovu nainstalovat...
Firewall nepouzivam (jen ten integrovany v XP a ten se u LAN neda zapnout), pokud vim, s nicim jsem nehybal a u obou sitovek je rychlost prenosu nastavena na automaticky rezim (zkousel jsem i zadavani hodnot manuale - bez uspechu) -> ikona pripojeni na obou pocitacich vypisuje rychlost 100Mbit/s.
Diky za kazdou radu![]()