prosím o vaši radu k vyřešení následujícího problému:
situace: WIFI připojení v mětské zástavbě - stožár na střeše rodinného domku - přímá viditelnost na přípojný bod cca 500-700 m - anténa směrová "síto" 15dBi - VF kabel přes 3 patra nepoužívaným průduchem komínu cca 15 m - redukce RSMA - připojení na AP Ovislink 1120 AP - kabelem přípoj na WAN port bezdrátového routeru Ovislin AR 1184 - z routeru připojeno PC1 přes Realtek LAN kabelem, PC2 bezdrátově přes Belkin PCI kartu 802.11b.
Problém je ten, že "zamrzá" připojení.Nejlépe přes noc, nebo při dlouhé nepřítomnosti se nelze připojit na net ani z PC1, ani z PC2 - na router i na AP se "dopingnu", ale ven se nedostanu - LED indikující připojení na AP buď svítí trvale, nebo je zhasnutá - nikdy se nedá předem odhadnout, kdy k výpadku připojení dojde, v jakém stavu bude dioda indikující připojení AP k internetu.
V případě "měkkého"resetu AP a routeru se z cca 80% případů připojení obnoví, ale už se stalo i to, že připojení "nenaběhlo".Provider wifi tvrdí, že u něj problém není.Reinstaloval jsem windows na obou strojích, jsou viruprosté, bez firewallů, všude nové kabely, zdroje k oběma Ovislinků
na zásuvkách samostatně, výměna AP za jiný přístroj nepomohla.
Už jsem zoufalý.Nejsem zas takový odborník, abych to mohl vyřešit sám, a tlak na providera se zatím minul účinkem - u něj údajně chyba není.
samozřejmě jsem se pokoušel vyhledat řešení v "hledat", ale uspokojivou odpověď k řešení jsem nenašel.
děkuji