Citace Původně odeslal BeachKEN
Citace Původně odeslal Meridius
ne, to ne...mám 400 MHz moduly...takže synchro jen nemůžou...ale je to děs, jak v té desce ty paměti blbnou.
Stačilo by si projít pár starších threadů, tam by jsi se dobral k tomu, že k AMD64 plácnout lacinou paměť je stejně chytré, jako jít už s nalomeným uchem u džbánu, jak praví jedno trefné přísloví. Zvláště socket 754 byl na paměti mnohem citlivější než 939
lezu na fórum každej den, vím toho dost, ale popravdě zrovna tu DFI tady snad skoro nikdo nemá. Chyběly zkušenosti, tak jsem do toho šel naslepo. Vybavený pouze výbornými referencemi ze zahraničních fór atd. Rozhodně si nemyslím, že tato deska nedá frekvence nad 300. Bottleneck vidím v těch shit pamětech ani ne tak ale ve frekvenci, jako ve stabilitě 754 + tyto paměti. Jak píšu, nejsem je schopen rozchodit každou zvlášť a v krajních modulech to taky blbne. ALe třeba je to deskou. Nicméně stejnětak mne zajímá, kam bych se dostal se značkovýma...v CC mají corsairy 512 za 1500, 1024 moduly jsou už o dost dražší. Teď mám 1024 MB za 2500 a Semprona prime stable zatím hodinu a půl na 2,4 GHz. Typuju, že na 2450 bych se teoreticky stable dostat měl. Ten zdroj taky na +12 větvi drží na 11,76, ale to by mělo být ještě v normě.

Zásadní otázkou je, že CPUz mi hlásí napětí hluboko (1,36) pod defaultem, ale bios mi říká 1,39.