Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: 04/05 Jakou sestavu 5.1 do obyvaku do 15k?

Standardní 04/05 Jakou sestavu 5.1 do obyvaku do 15k?

Predesilam ze jsem v oblasti home audio celkem lama, takze me prosim nekamenujte za blbe dotazy.

Na vanoce jsem koupil domu DVD prehravac, ktery ma jak 5.1 analog audio out tak digital out.
    Ted bych k tomu chtel dokoupit nejake "lepsi" 5.1 repro.
    Moje predstava je aby to bylo pokud mozno ve dreve, nebo aspon imitace dreva, aby se to hodilo k nabytku.
    Rad bych predni sloupove repro, pokud je mozne dostat se komplet do 15.000 (subwoofer, predni sloupove repro, centr, zadni surround)

taky bych se rad zeptal na rozdil mezi pasivnim a aktivnim subwooferem, resp. ktery poridit k tomu DVD prehravaci co ma 5.1 analog out (vystup na cinche)

takze kde a co nejlepe nakoupit aby to splnovalo moje pozadavky?
    diky moc za rady

edit: prochazel jsem nejaky eshopy s audio technikou a narazil jsem na nazory, ze u lepsich repro neni potreba subwoofer, co vy na to?
    napr. je potreba ke kombinaci Jamo E660 + Jamo E600 + Jamo E6.CEN5 ?

edit2: jaky bude rozdil v poslechu napr. ve srovnani s lepsimi pocitacovymi repraky (Creative Labs MegaWorks 550 5.1 THX http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=23602 )

Standardní Re: 04/05 Jakou sestavu 5.1 do obyvaku do 15k?

Citace Původně odeslal cipis
    Predesilam ze jsem v oblasti home audio celkem lama, takze me prosim nekamenujte za blbe dotazy.

Na vanoce jsem koupil domu DVD prehravac, ktery ma jak 5.1 analog audio out tak digital out.
    Ted bych k tomu chtel dokoupit nejake "lepsi" 5.1 repro.
    Moje predstava je aby to bylo pokud mozno ve dreve, nebo aspon imitace dreva, aby se to hodilo k nabytku.
    Rad bych predni sloupove repro, pokud je mozne dostat se komplet do 15.000 (subwoofer, predni sloupove repro, centr, zadni surround)

taky bych se rad zeptal na rozdil mezi pasivnim a aktivnim subwooferem, resp. ktery poridit k tomu DVD prehravaci co ma 5.1 analog out (vystup na cinche)

takze kde a co nejlepe nakoupit aby to splnovalo moje pozadavky?
    diky moc za rady

edit: prochazel jsem nejaky eshopy s audio technikou a narazil jsem na nazory, ze u lepsich repro neni potreba subwoofer, co vy na to?
    napr. je potreba ke kombinaci Jamo E660 + Jamo E600 + Jamo E6.CEN5 ?
    eh trochu by se hodilo co to je za DVD. Jo a ma to zesilovac ?
    learn, learn, learn....... shit

Standardní

DVD uplne obycejne,nejaka akce za 2000,-
    Lama question: Jak poznam jestli ma zesilovac?

edit: ten DVD prehravac je tohle:
    http://www.denver-electronics.com/pa...bMenuguid=5395

Senior Member Avatar uživatele honzAK
    Vliv
    299

Standardní

zadnej dvd prehravac za 2k kc nema zesik, no za 10k kc sezenes tuhle 5.0 sestavu http://www.magnat-audio.cz/domacikino/motion880.html , k tomu nejakej reciver na hifibazar.cz za 5000kc poridis no a casem nejakej subac, jinak asi nemas na vyber jestli chces nejky "slusnejsi a levny" sloupy a jeste dalsi 3 bedny.

Member Avatar uživatele ros
    Věk
    47
    Vliv
    271

Standardní

nebo koukni na www.aq.cz na řadu toba, zvukově bude lepší než ty uvedený magnaty
    Gigabyte UDR-3, Intel Core i7 860@3,6 GHz + Scyte Ninja, 4GB RAM, Asus GTX275 + MSI GTS8800 (PhysX), HDD 2x1,5TB + 2x1TB + 750GB +500GB, X-Fi Fatal1ty FPS+ Megaworks 250D, Skystar HD, DVD Optiarc, Coolermaster Silent Pro M700, Lian-li Bigtower, LG 26" S-IPS, Logitech G5 + G15, 3x X360 gamepad, Skystar HD, ADSL 16mbit, PS2-TWO, X360 Premium

Standardní

ten AQ Toba set se mi docela libi, jenom tam maji asi chybu v cene,protoze kdyz sectu cenu komponent tak vychazi o 2.5k nizsi nez ta jejich cena.

jaky muze byt rozdil v poslechu v porovnani s temi pocitacovymi creative repraky?

koukam ze se asi nevyhnu koupi AV zesilovace, ale rad bych vedel jestli bych prozatim mohl ty repraky pripojit naprimo na ten 5.1 vystup z prehravace. sam neco jako malej zesilovac asi bude mit,protoze na ovladaci se da nastavovat hlasitost. asi to nebude zadna slava,ale pujde to jako docasne reseni, nebo je zde nejake uskali?

Member Avatar uživatele ros
    Věk
    47
    Vliv
    271

Standardní

- no pozor, u repro maji uvedeny ceny za 1 ks
    - ty repro jsou samozřejmě pasivní takže nutně potřebuješ zesilovač/reciever, ten DVD ho nemá.

Ohledně porovnání, to se neboj rozhodně to hraje líp než creative MW.

Můžu srovnat s tím co mám v podpise a Kentaur 651 - Yamaha RX-V450. No vpodstatě je to nesrovnatelný, pak teprv zjistíš jak mají ty MW zastřenej zvuk, mizerný vejšky a celý jsou přebasovaný.
    Jinak jestli máš ty MW tak se z nich dá do kinosestavy úspěšně použít i ten sub, kterej je na svojí cenu dost povedenej a zatím tak ušetřit. (ikdyž jestli budeš kupovat celej set tak to asi nemá cenu).

Ještě se podívej taky sem než do toho vrazíš 15k
    http://www.stereomag.cz/poradna.php
    Gigabyte UDR-3, Intel Core i7 860@3,6 GHz + Scyte Ninja, 4GB RAM, Asus GTX275 + MSI GTS8800 (PhysX), HDD 2x1,5TB + 2x1TB + 750GB +500GB, X-Fi Fatal1ty FPS+ Megaworks 250D, Skystar HD, DVD Optiarc, Coolermaster Silent Pro M700, Lian-li Bigtower, LG 26" S-IPS, Logitech G5 + G15, 3x X360 gamepad, Skystar HD, ADSL 16mbit, PS2-TWO, X360 Premium

Senior Member mince Avatar uživatele Aliencz
    Věk
    58
    Vliv
    291

Standardní

Máme tady další slušný základ pro domácí kino a při použití odpovídajících repro je to kino "na doživotí" pro drtivou většinu běžných uživatelů. Cena je opravdu nízká a služby uváděných přístrojů nadstandartní:

DVD player a AVR receiver ONKYO 500

Technické Info o produktech
    PC: HD3870 SCS3 pasiv, AMD X2 5000@6400 BlackEd MA790X-DS4 UD2, 4GB/1066, Win7 64bit, WD Raptor 74GB+WD 250GB, Samsung 206BW 16:10, Maya 44 MKII

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání