[cite]podle toho co pises (pokazene ě, ř, ť ) se mi to zda prave na konflikt latin1 vs latin2? (ale mozna se pletu, nezkousel jsem to, ale tak nejak ze zkusenosti se mi zda ze by to mohlo byt ono)[/cite]

Ano, prave takto se projevuje chyba latin1 vs. latin2. Nicmene jak pise Fox!MURDER. Je to tak, ze zpusob ulozeni v databazi by nemel! mit vliv na to, jak je to z databaze vybirane. latin1, protoze je to defaultni kodovani cestiny-

Jinak jeste upresnim situaci. Systém se skládá z nekolika programů. Hlavní část je napsaná v Delphi a obsahuje veskere (uzivatelsko)"Administratorske" funkce. Druha je napsana java+servlety+jsp a poskytuje uzivatelske rozhrani pro sirokou masu uzivatelu, kteri to vyuzivaji. Tyto dve casti spolu kooperuji pouze nad databazi. Zadnym jinym (pro tento jev dulezitym) zpusobem spolu neinteraguji. Problem je, ze znaky je schopna cist bud jen delphi cast a sw jako MySQL Front, Navicat nebo JSP cast a Query Browser. No a ja to samozrejme potrebuji pouzivat zaroven a nechci to cele prepisovat do .NET (ve kterem to funguje bez problemu). Do teto chvile jsem obvinoval JSP, ale uz si tim zdaleka nejsem tak jisty. JSP me na MySQL 4.0.21 a kodovani cp1250 jede. Na verzi 4.1.x me jede jen kdyz si to tam zapise samo, nebo QB.

Vice dalsich informaci doplnim rano...