Citace Původně odeslal no-X
Citace Původně odeslal hyde21
Tak toto iste robi aj mne moj R9550 ale iba v jednej hre - MOTO GP 2
Mam tam asi 50-70 FPS na plnych detailoch a tiez sa okolo mna krajina aj cesta aj okoloiduci jazdci TRHAJU .......
Nemůžu s jistotou říct, že jde o totéž, ale mohlo by jít o jev, kterej se objevuje nejčastěji ve hrách typu autíčka, motorky atp., kde se stále a rychle mění okolí a je třeba, aby se do grafické karty načítaly stále další a další textury. Stávalo se to často u grafik, které měly relativně rychlé jádro, ale nízkou paměťovou propustnost + velkou onboard paměť (prvně myslím 64bit GF MX 64MB, později si na to taky stěžovali lidi na slabších FXkách s 256MB). Když si uvědomíš, že se ti v jednom okamžiku přes AGP a ještě pomalou sběrnici (která je zároveň naplno vytížena/přetížena při renderingu) přenese třeba 100MB dat, tak to způsobí záškub na zlomek vteřiny.

Měřitelný to prakticky není, protože ačkoli se ti třeba obraz na 1/5 vteřiny zastaví, tak zbylý 4/5 vteřiny máš plný framerate, zobrazovaný framerate je obvykle průměrem za celou vteřinu (last second), takže neuvidíš žádný velký rozdíl (leda že by bylo možné logovat čas mezi jednotlivými vykreslenými snímky a pak si vyhledat max. frame delta...)

Můžou to z části ovlivnit ovladače i samotná hra, ale už z prinicpu je lepší se vyhýbat slabším kartám, které mají příliš mnoho paměti o nízké propustnosti.
No tak to je teda v mojom pripade dost mozne lebo ta moja R9550 ma dost nataktovane jadro (505Mhz) ale pamete idu iba na 210Mhz(420 DDR) cize tie musia mat sakra malu priepustnost .....
Lebo co som mal volakedy tu GF 4 MX 440 tu som mal nataktovanu tusim jadro 330 Mhz a pamete 500Mhz DDR ale tam slo to MOTO GP 2 pekne nic sa netrhalo (samozrejme okrem ostatnych hier ako DOOM3,HL2,Far Cry ale neda sa povedat ze by tieto hry nejake super rychlo behali aj na tomto radeone ale co mozem cakat od r9600 ze ?...)
Ale je zaujimave ze mi to s tymto radeonom tak trha iba v MOTO GP2 a napriklad NFS U 1/2 a ine take podobne hry idu uplne v pohode ....