Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: modeme Siemens MC35i a padání GPRS

Junior Member Avatar uživatele Ondratel
    Věk
    37
    Vliv
    250

Standardní modeme Siemens MC35i a padání GPRS

Se mi často stává (hlavně v noci), že mi spadne GPRS, dřív jsem měl mobil jako modem, ale tak často to nepadalo... Nevíte jak to vychytat, jak poštelovat ten modem?
    Již velmi letitý stroj...

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

no a si si jist, ze je to modemem? protoze posledni dobou ( mam eurotel ) se mi dost casto modem v noci odpoji. proste z niceho nic.
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Věk
    37
    Vliv
    250

Standardní

Mno nejsem, jestli právě někdo s tim padáním nemá zkušenosti a neví jak to vychytat

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Standardní

Citace Původně odeslal Ondratel
    Mno nejsem, jestli právě někdo s tim padáním nemá zkušenosti a neví jak to vychytat
    A stava se ti to i kdyz nic nedelas, nebo jen pri delsim stahovani?
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Věk
    37
    Vliv
    250

Standardní

mno stává se mi to výhradně když s internetem nepracuju, třeba v noci když to mam jenom puštěný abych byl dostupnej na icq...

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Standardní

Citace Původně odeslal Ondratel
    mno stává se mi to výhradně když s internetem nepracuju, třeba v noci když to mam jenom puštěný abych byl dostupnej na icq...
    No tak zatížením to evidentně nebude... Nevím, nemaj ty modemy třeba naštelovaný nějaký odpojování při nečinnosti, resp. nemá to NÁHODOU takhle nastavený operátor? Něco jsem o tom kdysi slyšel, ale to bylo ještě v dobách, kdy jsem měl taky GPRS, tedy rok(?) zpátky...
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Věk
    37
    Vliv
    250

Standardní

Ono je právě divný že mi to se Samsungem E100 padalo mnohem míň, ale už ho používat nemůžu, protože by z toho množství přenesených dat šel zachvíli pod kytičky.... už teď má docela dost...

Standardní

Jestli ti mohu poradit, zakup za par stovek starej SE T610, USB kabel za 399,- s nabijenim (Aligator je vybornej) a muzes bejt "pustenej" prakticky furt. Repsektive pred koupi N6230 jako EDGE modemu jsem mel tohohle Erica a trapil jsem ho pripojenej treba 5 dni v kuse a ani jednou!!!! za dobu cca. 2 mesicu mi neodpojil pripojeni, ani jednou se mi nesekl, ani jednou nerestartil, proste bych rekl, ze jsem se doposud nesetkal s tak uzasne stabilnim telefon-modem. A T-Mobil musim po strance dat v mych lokalitach posledni dobou taky jen chvalit, EDGE mi bezi naplno i na uplnym konci Prahy (skoro Praha-vychod) a vypadky signalu na EDGE/GPRS jsou v ramci par vterin za hodinu.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

Standardní

2tiktak: to je imho blbost, co mu radíš...jednak t610 nestojí pár stovek...
    a pak to nemusí být tak úplně modemem, ale sítí v dané oblasti...
    Např. mám S55, ve FM padá hodně často...prostě přestane přijímat data nebo spojení úplně spadne; v Ol. takový problém vůbec není...takže asi tak...
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Standardní

Citace Původně odeslal Anduril
    2tiktak: to je imho blbost, co mu radíš...jednak t610 nestojí pár stovek...
    a pak to nemusí být tak úplně modemem, ale sítí v dané oblasti...
    Např. mám S55, ve FM padá hodně často...prostě přestane přijímat data nebo spojení úplně spadne; v Ol. takový problém vůbec není...takže asi tak...
    No samozrejme s problemy site nic neudelam, jen radim stabilni a kvalitni telefon - modem. Pokud to pada vinou site, pak zadne reseni ze strany mne (uzivatele) asi neni, resp. je a to prechod na jineho providera/operatora.

O S45i (mel jsem) S55 (zkousel jsem) bych bohuzel netvrdil, ze je to v urcitejch podminkach, na urcitejch BTSKach, u urcityho operatora zrovna vyhra, to ze ti pada spojeni, muze byt i S55tkou, bohuzel, takova bomba na GPRS to rozhodne neni...

A protoze i taky cestuju, zkousel jsem toho Erica na hooodne mistech po CR a mimo zmen rychlosti pripojeni (zpusobenem jen nizsim kodovanim site - CS2 misto CS4) se vsude se choval 100%, takze si dovolim tvrdit, ze muj kus byl bud
    zazrak
    nebo to asi je skutecne vybornej modem

Ad cena, ja svyho T610 koupil za 1900,- i s USB kabelem, krabice, CZ zaruka jeste asi pul roku, coz uznavam je velmi dobra cena, ale kolem 2kk uz se ten telefon da rozhodne koupit a dle myho je to opravdu par stovek, kdyz pocitam, ze za jeden mesic pausalu/predplacenky na intet das minimalne 800,- Kc.
    Respektive ikdyz nejsem zrovna potomek ani Rotchilda, Hiltna, ani mladej Horacek, neni to pro mne zas tolik penez na to, abych to nedal za kvalitni "modem" pro kvalitni pripojeni na net (pokud potrebuju mobilitu GPRS a nemuzu pripojeni resit jinak), OK?
    To je muj nazor a moje idea, nikomu ho nevnucuju, jen upozornuju, ze jako modem je tenhle foun dle mych zkusenosti naprosto idealni...
    Pokud pominu moznost pripojeni na EDGE (asi bohuzel zatim jen ve vetsich mestech), kde jsem na downloadu cca. 2.5x rychlejsi, nez s Ericssonem a musim udivene priznat, ze asi tejden jsem nezaznamenal s N6230 (muj GPRS/EDGE modem) zadnej problem, coz mne u Nokie opravdu srdecne udivuje a v dobrem prekvapuje
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání