Citace Původně odeslal rombo
Tak a ted sem se proklikal az k tomu zhe prvni je MSI DR16-B a tu si pobezim hned kupit .. Jinak pridam se k diskuzi cteni CD/DVD.. Co sem mel moznost porovnavat tak mel sem starickou NEC 1300A ta byla pri cteni znatelne pomalejsi nez DVD-ROM Toshiba 1712.. Od dob worku v Bohemce sem odzkousel cteni medii spousty mechanik, Lite-Ony sou jak je psano hodne nevyvazeny.. Prakticky kazda mechanika se chova uplne jinak, hlavne z hlediska hluku .. cteni maj lepsi nez NEC 3520A.. ty se fakt od dob co sem vlastnil 1300A nijak nevytahly .. Co se tyce LG tak cteni super, vypalovani sem zkousel ale neporovnavam pac LG nejak nemusim .. Dalsi kapitola sama o sobe je Toshiba SD-R5372.. Cte lip nez DVD-ROM 1712 to se musi nechat.. paleni taky v poho, i kdyz hluk, no klasicka Toshiba.. Pioneera sem zadnyho nezkousel takze nemuzu porovnat. Ale z hlediska vyvazenosti a poruchovosti z toho co sem mel v prackach mi vychazi nejlip NEC, pak LG ale tu bych si nikdy nekupil .. tot trocha z praxe
No...
Muzu souhlasit s tim ze praxe je nejlepsi radce, ale v oblasti mechanik je to dost zkreslujici...
Kazda firma ma nejaky cas dobry a nejaky cas spatny mechaniky...
Mne prosly rukama taky uz cca desitky mechanik, ale podle toho si mechaniku nekoupim...
Typickym prikladem je Teac... Pred 5-ti lety (CD-RW) jsem na nej nedal dopustit a precetl/vypalil by snat i dreveny tacek, ale pred 2-ma lety bych si ho uz nekoupil... Dneska je to nekde mezi, takze nic-moc...
A podobne (i kdyz ne tak vyrazne) je to se vsema znackama...
Jen vyjimky si drzi celkem stabilni kvalitu (napr. Pioneer)...

A proto ma uz tohle tema 38 stran...!!!