Jedina zvukovka (aspon co viem) ktora dokaze 6 kanalove zvukove data priamo, teda ak chcete "hardware(-ovo)" kodovat do AC3(-koveho) 5.1 zvuku je NVIDIA nForce2 MCP (rsp. MCP-T) so SoundStorm(-om).
Este chcem poznamenat par veci, su to len take moje postrehy.
Audigy2 nedokaze kodovat priamo Dolby digital 5.1 a je to poukazovane ako jej hlavny minus. V dnesnej dobe by som vsak uz cakal 6.1 teda Dolby Digital EX podporu takze aj NVDIA(-cke) riesenie nieje nejake "super vynimocne" aj ked sa mu musi priznat ista jedinecnost.
Dalej k vyuzitiu priameho digitalneho 5.1 zvuku. Pokial chcete rsp. skor uz musite ;) pocuvat, povedal by som velmi kvalitne, nadstandardne a ste narocnymi posluchacmi audia, dvd-audia* ci dvd-videa potom vam staci pripojit digitalny (spdif, toslink) vystup vasej zvukovej karty na super hig-end reciever a pripojit k nemu top-end reproduktory a uzivat si ;) Pokial ale chcete v takejto kvalite hrat hry potom Vam (bohuzial, alebo nastastie ako sa to vezme ze ;)) bude vyhovovat len SoundStorm. V takomto pripade potom vystupuje dost komicka moznost ... kupite si zvukovku a k nej dostanete zadarmo MB ;))))
Na zaver len jeden odkaz pre Creative, Hercules, Philips a dalsich.:
PROSIM VAS NABUDUCE VSETKO TO CO MA A2P, GT, AE ... SPOLU S PRIAMOU PODPOROU DD-Ex ZA NEUVERITELNE NIZKU CENU.
DAKUJEM ... VAS UZIVATEL.
* pzn.: v prip. SB-A2 len analog.