Citace Původně odeslal e1
Neda mi neodpovedat.
Ale odpovedz, ved preto to sem pisem

No, ked mi to uz vravite dvaja... Mozno by som sa dal aj na ten setak, ale hacik je v tom, ze ked kupim casom 70-200, tak sa mi tie dve skla nebudu prekrivat, a vzdy ked budem chciet fotit na vacsiu resp. mensiu vzdialenost, budem musit menit objektiv. Inac dost preferujem vacsie ohniskove vzdialenosti, castejsie fotim na dialku.
jedinu alternativu vidim v Sigme 18-125mm, ale ktosi tu na fore mal s nou problemy
Nejak som ten dred nenasiel, nevies o com tam bola rec, pripadne co tam bol za problem s tym sklom?
Kombinace 18-70 a 70-200 je naopak úplně ideální a věř mi jako starému zrcadlovkáři, že nějaký překryv o 10-20mm bys stejně nakonec nepoznal a neocenil a víc už nemá smysl... Pozor, mluvím pořád o amatérské fotografii a ne o šílencích, kteří mají pro každé ohnisko 3 různá skla, protože každé kreslí trošku jinak...
Sigma 18-125mm by byla poměrně dost dobré sklo, kdyby ovšem nevinětovala prakticky v celé délce svého rozsahu (takové ty černé rohy snímků). Na objektiv sestrojený speciálně pro DF trochu průšvih...