Neda mi neodpovedat. Sigmu 24-135 porovnavat so setakom Nikkor DX 18-70mm sa jednoducho neda, ako napisal Darth Maul. Ak to chces na akci, nevahal by som ani chvilu - Nikkor v rychlosti urcite vitazi o celu triedu. Okrem toho s tou sigmou mas siroky koniec na 36mm - ako nejaky kompakt za 4 tisic korun. Ta sigma je zjavne zakladak ku filmovym zrkadlovkam.
K dalsim veciam - D70 ma usb2.0, prenosova rychlost je ale iba cosi vyse 1MB/s, cize ako 1.1 fullspeed. ISO100 mi obcas tiez chyba, ale da sa to vyriesit prechodovym filtrom. Ad batery grip - pises, ze to bude tvoja prva zrkadlovka. Tak sa mi nechce verit, ze to nevydrzis bez batery gripu![]()
Setovy objektiv je pre d70 ako stvoreny... jedinu alternativu vidim v Sigme 18-125mm, ale ktosi tu na fore mal s nou problemy. Stativ sa da kupit slusny Velbon v cene, ako pises (ma ho kamos, takze neviem presne typ). Ja mam cx-444, neni to ideal, ale je pouzitelny...
K tej sigme 70-200mm HSM, na moje pomery je dost draha, takze som sa rozhodol usetrit a siel do Sigmy APO 70-300mm. Zatial som spokojny, obrazky z toho lezu nadherne. Neviem, na akej fotografickej urovni si ty, ale ja som v podstate zaciatocnik, aj ked fotim uz od zakladnej skoly. A musim povedat, ze fotak aj objektivy su daleko od toho, aby ma obmedzovali.