Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Tepelne cidlo na MSI 6566 (Intel 845 D)

Member
    Vliv
    278

Standardní Tepelne cidlo na MSI 6566 (Intel 845 D)

Sorry, ak sa to tu uz preberalo, neviem nikde najst, co hladam, mam problem s touto doskou, totizto riadi otacky ventilatora CPU tak, ze meria teplotu na doske, nie na CPU . Doteraz bol pokoj, fungovalo to ako tak, ale kupil som zdroj Q-Tec 400W, a ten ma na boku 12cm ventilator, ktory taha vzduch od CPU, co by nevadilo, problem je, ze lepsie chladi MB (na tom cidle bolo predtym pri load okolo 41 C, teraz 33 - 34 C, co je malo, vobec to nezdvihne otacky vent. CPU a ten sa teraz pri load hreje az na 71 C, predtym na 64 C (load)). Meriam to pomocou MBM a urcite meria dobre. Chcel by som nejako zakryt to cidlo na MB, alebo poradte, co s tym. Neviem vsak kde je umiestnene a ako vyzera. Nejake softwarove riesenie (Speedfan, nemam odskusany) asi nepripada do uvahy , kedze ta regulacia otacok je uplne automaticka a asi sa neda zvonka ovplyvnit . Dalsia vec, ktora mi pripada cudna je, ze na tom zdroji je chladiaca mriezka aj na zadnej strane od pevnych diskov, ked ten ventilator tlaci vzduch dovnutra zdroja, tak cast vzduchu potom ide von case, ale cast vhana zase dovnutra cez tu zadnu mriezku a neviem, ci potom prudi vzduch okolo pevnych diskov, lebo mam dojem, ze by mal vzduch prudit spredu okolo diskov smerom k zdroju a potom von z case (Pripominam, ze druhy ventilator na tom chladici nieje, len ten, co tlaci vzduch dovnutra). Rozmyslam o zakryti tej zadnej mreze, co vy na to? Please help.
    D925XECV2, I 640, 2x512 MB DDR2 Kingston 533, 80GB SATA Seagate, 160 GB ATA Seagate ST, 40 GB ATA Seagate IV , Teac DV-W58GA, Sapphire Radeon X1600XT 256MB, Iiyama ProLite x430s, 2x WinXP Pro CZ SP1 NTFS, 1x Win XP Pro CZ SP2 FAT32.

Standardní

ta doska ziadnu regulaciu nema, ak chladis boxom tak ten ma jemnu regulaciu, ktorej cidlo je niekde okolo vetraka (zalezi na modele boxu co mas), zrejme ti to zdroj ochladzuje (cidlo) ale nie uz cpu inak ten zdroj j e podla popisu hrozne navrhnuty a ked tak kukam ze mas celer 1.7 tak mas ako box velmi slaby chladic
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Member
    Vliv
    278

Standardní

Neviem, ci by sa mi tam nieci lepsie na chladenie CPU zmestilo, mam dost stiesnene pomery v case . S tou regulaciou mas pravdu, asi ju nema, lebo teraz som skusal Speedfan a ten nasiel okrem dalsich dvoch aj ten ventilator na CPU, ale ovladanie otacok k nemu neponuka (dalsie dva ukazuju nula rpm - jeden je volny konektor - nezapojeny, druhy by asi mohol na vent. zdroja, ale ten nema monitoring) Na tie vsak regulaciu rpm ponuka, zeby som skusil prehodit napajanie CPU fan do toho volneho na doske? Neviem teraz, ci je to taky isty konektor a ci to vobec bude fungovat. Ale skor asi budem musiet nieco spravit s tym cidlom, niekde ho zasit, kde ho nebude ofukovat ten zdroj, alebo ho niecim prelepit. Ako to cidlo vyzera, nemozem to nikde najst (na nete).
    D925XECV2, I 640, 2x512 MB DDR2 Kingston 533, 80GB SATA Seagate, 160 GB ATA Seagate ST, 40 GB ATA Seagate IV , Teac DV-W58GA, Sapphire Radeon X1600XT 256MB, Iiyama ProLite x430s, 2x WinXP Pro CZ SP1 NTFS, 1x Win XP Pro CZ SP2 FAT32.

Standardní

este mi povedz ze mas zdroj vertikalne priamo na procaku a dostanem zachvat utierania podlahy nie vazne ... speedfan vie regulovat ked to podporuje doska, ak tam mas speed01 tak to reguluje fan ktoreho rychlost vidis na fan01, skus to dat na 0 ci sa vypne, ak nie tak smola
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Member
    Vliv
    278

Standardní

Mam to tak, vertikalne, no ale co mam robit, inak mi to tam nevojde, aj case je navrhnuta na vertikal. Ale, myslis, ze tie dva porty je doska schpna regulovat (ten Speedfan nieco take naznacuje) a na tom najhlavnejsom to nechali na box chladic? Ta regulacia je rovno vo ventilatore? No nic, ja to teda idem vyskusat, bolom by to super, keby to fungovalo. Ibaze, ak je regulacia vo vetraku, nedosiahnem akurat to, ze tam privediem vyssie napatie na regulator (cez speedfan) a ten sa so mnou rozluci? Chcelo by to asi odpojit to cidlo teploty a vsetko, co s tym suvisi. Lenze to uz mozem rovno kupit nejaky fan, co tam bude pasovat a spravit nan rucnu regulaciu - nepohodlne ale ucinne.

Member
    Vliv
    278

Standardní

Tak som skusil ten fan napichnut na druhy konektor - sprava sa to tak isto, akurat sa CPU fan hlasi ako prvy, ale neviem na nom ovplyvnit otacky. Skusil som aj burn-in test (Hot cpu tester), ale otacky boli rovnake (aj posluchom), hoci teplota cpu sla hore. Neviem, ako mam Speedfanu vysvetlit, ze tych cca 2700 rpm nie je maximum - 100%, ze to su otacky pri idle (a na menej rpm asi ten fan nevie ist)? Alebo vie Speedfan otacky len znizit, ale naopak to nevie? Nejaky temperature offset to asi nevyriesi, ked som mal pri burn-in teplotu cca 60C a otacky stale rovnake. Fan offset nieje.
    To tepelne cidlo neviem najst .
    Zalepil som tu zadnu mriezku na zdroji, neviem ci nepostrielaju nejake kondiky v zdroji, ale dufam ze nie, ked ta vrtula vhana vzduch dovnutra, mal by sa dostat vsade .
    Ten CPU fan ma tri vodice, co asi fakt znamena, ze ta regulacia je priamo na nom a nespravim s tym nic , alebo sa tym tretim prenasaju informacie o otackach?

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání