Sorry, ak sa to tu uz preberalo, neviem nikde najst, co hladam, mam problem s touto doskou, totizto riadi otacky ventilatora CPU tak, ze meria teplotu na doske, nie na CPU![]()
. Doteraz bol pokoj, fungovalo to ako tak, ale kupil som zdroj Q-Tec 400W, a ten ma na boku 12cm ventilator, ktory taha vzduch od CPU, co by nevadilo, problem je, ze lepsie chladi MB (na tom cidle bolo predtym pri load okolo 41 C, teraz 33 - 34 C, co je malo, vobec to nezdvihne otacky vent. CPU a ten sa teraz pri load hreje az na 71 C, predtym na 64 C (load)). Meriam to pomocou MBM a urcite meria dobre. Chcel by som nejako zakryt to cidlo na MB, alebo poradte, co s tym. Neviem vsak kde je umiestnene a ako vyzera. Nejake softwarove riesenie (Speedfan, nemam odskusany) asi nepripada do uvahy
, kedze ta regulacia otacok je uplne automaticka a asi sa neda zvonka ovplyvnit
. Dalsia vec, ktora mi pripada cudna je, ze na tom zdroji je chladiaca mriezka aj na zadnej strane od pevnych diskov, ked ten ventilator tlaci vzduch dovnutra zdroja, tak cast vzduchu potom ide von case, ale cast vhana zase dovnutra cez tu zadnu mriezku a neviem, ci potom prudi vzduch okolo pevnych diskov, lebo mam dojem, ze by mal vzduch prudit spredu okolo diskov smerom k zdroju a potom von z case (Pripominam, ze druhy ventilator na tom chladici nieje, len ten, co tlaci vzduch dovnutra). Rozmyslam o zakryti tej zadnej mreze, co vy na to? Please help.