Citace Původně odeslal Millisx
Citace Původně odeslal MeTaN
Citace Původně odeslal motorolarulez
Cituji z Levelu 1/2000, clanek Overclocking

Teoreticky se přetaktováním procesoru snižuje životnost, ale v praxi to znamená, že místo 10 by vám vydržel jen 8 let (s kvalitním chladičem...). což při dnešním vývoji je stejně nereálné, protože nejpozději do pěti let máte procesor nový. A hlavně, pokud procesor opravdu neupečete nebo nebude jinak fyzicky poškozen, nikdo vám nedokáže, že jste s ním dělali něco špatného.
cituji slova odbornika,,na nefungujicim (poskozenem) procesoru jde poznat jestli byl vytacen nebo ne! je to pro me spanelska vesnice ale fakt je takovy ze ten covek vi o cem mluvi...takze i bez upeceni jde zjistit jestli byl kroucen do maxima
Už se to tu někde probíralo, můj názor je, že nejde poznat, jestli si procesor točil, nebo ne. A pokud to jde, zajímalo by mě jakým způsobem. Pokud je procesor evidentně upečený, je to stejně bezpředmětné, to se nereklamuje. A pokud upečený, ani fyzicky poškozený není a nejede, nevěřím, že to poznat jde, aspoň né s určitostí. Snad jen že by tam byl nějaký registr či co, který by to evidoval, ale pokud je mi známo, není. A i kdyby byl, tak nenvím, jak by to vlastně měřil, na jaké frekvenci CPU jel.
Pokud tedy někdo ví, jak se to poznává, pls napište. Asi nebudu sám, koho to zajímá...
me by to taky zajimalo
hlavne me zajima, jak poznaji, jestli jsi jel 1.65V nebo 1.68V
protoze to je tak malej rozdil, ze to proste nemuzou poznat