Ahoj,

chci si koupit notebook a mám na něj dva základní požadavky. Má to být náhrada desktopu, takže co nejvyšší výkon a zároveň zcela striktní požadavek na cenu daný naší daňovou legislativou - cena bez DPH musí být méně než 40 000 (pokud by to nešlo jinak, tak bez OS). Vyhlédl jsem si model Premio 6050N (http://www.premionb.cz/detail.aspx?z...y&kod=18408620) v následující konfiguraci:

Intel Pentium M 750 (1,86GHz, 2MB L2, 533MHz FSB), displej 15,4 TFT 1280x800, paměť 1024MB DDR2-533 (2x512MB modul, Dual Channel), optická mechanika DVD±RW 8x Dual Layer, bez FDD, pevný disk 60GB 7200ot/min P-ATA.

Nové Centrino II, 1GB rychlé paměti a rychlý disk zaručují slušný výkon, nerad bych slevoval z paměti a rychlého disku, procesor bych skousl o stupínek slabší (tj. PM740) pokud by mi to přineslo jinou výhodu. Cenově se to akorát vejde.

Vím, že od "laciného" notebooku nelze co do provedení čekat zázraky, nechci ho ale denně někam nosit a několikrát denně za displej (to prý běžně snášejí NB IBM) přenášet mezi poradami, spíše jen příležitostně převážet. Bohužel jsem nenarazil na jinou výkonově srovnatelnou variantu s daným cenovým limitem. Rád bych se informoval na zkušenosti a zda je kvalita provedení Premia ještě přijatelná a zda není z důvodu ceny sražena na úplné dno. Nebráním se jiným variantám, které jsem v současné nepřeberné nabídce mohl snadno přehlédnout.