Nie je ziadna sanca aby OS videl do vnutra procesora. Intel aj amd su vnutorne uplne ine. Tiez s tou mrsinou je to blbost, majme mrsinovy proces ktory pouzije 100x integer jednotku a potom 1x float jednotku a hlavny proces ktory permanentne zerie FPU. Potom by sa mrsina zasekla, lebo by sa nedostala k fpu, pricom jej staci len minimum toho fpu, aby mohla vyuzivat dalsie casti procesora.
HTT je ale v niektorych pripadoch fakt dobra vec. HTT je robene na procak, na ktorom bezi jedna viacthreadova vysokoprioritna aplikacia. Takto nie su na procaku ziadne ine aplikacie ktore by brzdili vykon, procak je lepsie vyuzity. Nehovoriac o vyhodnosti multithread komunikacie - nemusia sa presuvat data po zbernici z jedneho procaka na druhy, ale vsetko sa to deje vo vnutri procaka, mozno snad dokonca na urovni registrov? (ale to sa mi nezda, podla mna sa to normalne dostava do l1 a l2 cache).
Ja mam HTT rad, pretoze mi na pc bezi napr. ftp, co nejak velmi nezatazuje procak, takze ak chce niekto stahovat, tak mu to ide obstojne rychlo a ja to slabe spomalenie ani nepozorujem. Skratka treba si povedat na co budem pouzivat system a podla toho vyberat komponenty, pripadne zapinat a vypinat HTT, ono to nie je zla vec.
Keby nebolo HTT, ktory tu je uz skoro 2 roky (? no neviem presne), tak by sa viacthreadove aplikacie zacinali pisat v podstate az teraz pre dualcore, ale takto ked pride dualcore, tak tieto aplikacie vdaka optimalizacii na htt uz existuju, takze sa moze zacat vyuzivat vyhoda dualcore. Aj ked v pripade pentia D mi pride skor ze ide o dual chip module.

Odpověď s citací