Výsledky 1 až 17 z 17

Téma: 4xDIMM with AMD64

Senior Member Avatar uživatele svaca
    Věk
    48
    Vliv
    305

Standardní 4xDIMM with AMD64

Cauky, existuje nejaka fucking deska pro AMD64, ktera umi 4x DIMM ?
    Neuveritelne .....

Zkousel jsem:

Soltek 8KT890
    EPoX nForce4 Utltra
    Abit AV8
    Abit AX8

Ani jedna deska si neporadi se 4x DIMM .... ani ty smejdy nenabootuji ...
    ZLATY INTEL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Testoval jsem to s:

4x Kingston (KVR) 512MB PC400 CL2,5
    4x Kingston (KHX) 512 PC400 ULL CL2

Potrebuju nutne desku, co pobezi 4x DIMM, stabilne, ale myslim, ze neexistuje ....

Dik za rady ...

uprava nadpisu, trosku se krot... mISHA

EDIT: omlouvam se ..... snad to za me vyresi venice ....
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
    Atari 1040 STe - game machine :-)
    Atari 800XE - game machine also :-)
    MacBook Pro Unibody v5,3 2.66GHz, 8GB DDR3, 9600MGT, Snow Leopard
    PlayStation 3 40GB + XFPS RATE UP adapter

Standardní

Nevím proč ti to nejde, nechápu . musí se nastavim 2T časování , nejdřív jeden pár modulů , rozběhnout nastavit pomalý časování a pak dát další pár. jinak nevim .
    Intel C2D E8400@3.6Ghz 1.26V , Gigabyte GA-P35-DS4 rev 1.1, Patriot 2x2GB DDR2-800 CL4, LC-Power 550W black, nVidia 9600GT - MSI-512-OC, Samsung 400GB Sata 16MB, 3x WD 7500AAKS, Samsung 183L SATA, Logitech MX3000, MS Wireless Laser Mouse 6000, Samsung 225BW 22", . Vodní chlazení CPU[s]+NB+GPU[/s].

Senior Member mince
    Věk
    45
    Vliv
    296

Standardní

Nastav ty paměti na co nejmenší děličku k HTT... bohužel některé (asi většina) desky umí provozovat 2 moduly v duálu klidně na DDR500 a víc, ale 4 kusy jim dělají nehorázné problémy i při DDR333 (například EPoX 9NDA3+, ten by to měl ale už mít opraveno od lednové verze BIOSu).
    AMD Ryzen 7 7800X3D | MSI MAG CORELIQUID E360 | MSI B650 GAMING PLUS WIFI | Kingston FURY 32GB DDR5-6000 | MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 2X OC | NVMe Samsung SSD 970 EVO 500GB | WD Blue 3D NAND SSD 1TB | MSI Vigor GK50LP + Logitech MX Master 3 + Xbox ONE Controler | Fortron CUT593P & Corsair RM650x | 27" HP 27xq | Windows 11 Pro 64bit | Synology NAS DS214 2TB | connected by Vodafone 500M/30M

Věk
    48
    Vliv
    305

Standardní

OK. Vyzkousim, zatim diky ....
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0

Věk
    48
    Vliv
    305

Standardní

Uf tak mi to bezi .....
    Abit AV8 bios 19 a 4x KVR Kingston .... CL2.5

Za boha to neslo ...
    Musel jsem to udelat takto dat 4 moduly a resetovat CMOS, pak to samo vabehlo na SPD v nejakem casovani + DDR333 automaticky, ale je to stabilni jak beton, tak uz na to nesaham ....

Standardní

Vím, že je pozdě, ale ten Soltek normálně jede se čtyřma 512-kama.
    Pro upřesnění, jedná se o tuto desku - http://www.soltek.de/soltek/product/...SL-K890Pro-939

Jinak v automatice to nenaběhlo, ale podle návodu výše to šlo úplně vpohodě - naběhnout s 2x512, nastavit časování 2T a pak přidat zbylé 2x512.
    Použil jsem pam. moduly Apacer 512 CL2,5. Zkoušel jsem ještě VM 512 a Kingmax 512 CL 2,5. Vše DDR 400.
    Abych potvrdil své tvrzení, přikládám foto:
    Výpis při POST:
    www.leonet.cz/hirogen/post.jpg

HW instalace - všimněte si všech 4 modulů a na displeji FF:
    www.leonet.cz/hirogen/moduly.jpg

A na konec co hlásí Memtst80+ 1.40
    www.leonet.cz/hirogen/memtest.jpg

Ten jsem proběhnout do konce nenechal, protože jsem neměl čas. Ostatně tady se řešilo to, že to ani nenaběhlo a nakonec ne na DDR400. Obojího jsem dosáhl bez větších problémů.

Když tam běží tři různé značky (VM neznačka), nezdá se mi, že by tam čtvrté neběžely. I když SVACA určitě bude tvrdit něco jiného.
    Ryzen 5 3600/16GB/256SSD+3TB HDD/R7-370/W10 PRO

Věk
    48
    Vliv
    305

Standardní

Ano budu ... ))

1. Mel jsem jine pameti
    2. nekdy to i fungovalo, ale nebylo to 24H prime95 stable.
    3. nepomahala ani 333 FSB (jako na anandtechu ... viz. recenze soltek)

V kazdem pridabe je to trapne .....
    Myslim, jako ze AMD NEMA procesor, co v POHODE obslouzi 4x DIMM....
    Test na revizi E se 4x DIMM jsem jeste nevidel ...

Standardní

Citace Původně odeslal svaca
    Ano budu ... ))

1. Mel jsem jine pameti

Myslím, že problém je někde jinde. Moje deska byla s BIOS 1.1 http://www.soltek.de/soltek/download...SL-K890Pro-939
    Ten byl vydán v půlce března a řešilo se něco ohledně pamětí a napájení.

Standardní

Nie som AMD fanatik ale pred par dnami som skladal jeden stroj s MSI K8N Neo2 (nforce3 ultra chipset) a bezim tam 4x Apacer DDRAM 512MB PC-400 CL2.5 (obojstranne moduly), cip ma oznacenie Apacer BZZ, AM3A5608BQT-5A). Bezi to primestable a aj vseobecne stable na 233 MHz, casovanie 10/3/3/2.5. CPU je tam A64 3200+ (Winchester) na 9.5x270.

Zaujimave je, ze som na internete videl ze 4 x dimm nebeha tak sme najprv objednali iba 2x dimm a na testy som k tomu doplnil moje 2x 512 MB moduly Twinmos. To tiez behalo ok.

Okrem toho oficialna tabulka pre konfiguracie pamate pri pouziti 4 obojstrannych modulov odporuca rychlost 333. Ja to tam bezim 466.
    http://www.msi.com.tw/program/produc...il.php?UID=607

Problem vidim v kompatibilite cpu/ram/mb.

Věk
    48
    Vliv
    305

Standardní

Citace Původně odeslal Antonín Plhal
    Ano budu ... ))

1. Mel jsem jine pameti

Myslím, že problém je někde jinde. Moje deska byla s BIOS 1.1 http://www.soltek.de/soltek/download...SL-K890Pro-939
    Ten byl vydán v půlce března a řešilo se něco ohledně pamětí a napájení.
    To je taky mozne, o tom biosu vim ....
    Ma ale pouze upravovat kolisajici napajeni ...
    Ale v te dobe jsem ho nemel ...

Standardní

to SVACA:
    Nechci provokovat, ale dost si protiřečíš. Vím, žesi stejně výmluvu najdeš, ale:

nejdřív píšeš:
    "Ani jedna deska si neporadi se 4x DIMM .... ani ty smejdy nenabootuji ...
    ZLATY INTEL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "

Potom dodáváš:
    "2. nekdy to i fungovalo, ale nebylo to 24H prime95 stable."

Navíc uvádíš:
    "To je taky mozne, o tom biosu vim ....
    Ale v te dobe jsem ho nemel ... "

přitom v tu dobu - soudě podle data tvého prvního příspěvku - byl ten BIOS už 10 dní starý. Jenom mi prosímtě netvrď, že ses s tím 10 dní patlal a potom jsi sem teprve psal, nebo že si neměl přístup na internet.

Na základě tohoto si myslím, že celý tento thread je smyšlený (netvrdím, že ten problém neexistuje), resp. jen vyčtený odjinud. víc se k tomuto nebudu vyjadřovat, ať už sem napíšeš cokoli.

Standardní

Je to především o typu procesoru (někdy se řadič povede lépe, někdy hůř) a o nastavení desky - mně se při testování Winchestru stávalo, že s mými BH5 si jakoby trochu nerozumněl, docházelo k samovolným resetům atd. Novější beta BIOS tohle z velké části vyřešil. Přitom jak na NewCastle, tak na FX55 jely paměti naprosto bez problémů a s rychlým časováním. Co jsem se díval do diskuzí, s ještě novějším BIOSem už BH5ky problémy vůbec nemají. Tedy zkoušet různé BIOSy se vyplatí.

Athlon 64 má cca. 15 různých nastavení časování pamětí - při více modulech je nutné popustit časování na pomalejší, obvykle je také potřeba zapnout 2T command rate a případně snížit frekvenci. Přesný výpis je někde v dokumentaci k procesoru, ale nechce se mi to hledat.

Věk
    48
    Vliv
    305

Standardní

to SVACA:
    Nechci provokovat, ale dost si protiřečíš. Vím, žesi stejně výmluvu najdeš, ale:

nejdřív píšeš:
    "Ani jedna deska si neporadi se 4x DIMM .... ani ty smejdy nenabootuji ...
    ZLATY INTEL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "

Potom dodáváš:
    "2. nekdy to i fungovalo, ale nebylo to 24H prime95 stable."

Navíc uvádíš:
    "To je taky mozne, o tom biosu vim ....
    Ale v te dobe jsem ho nemel ... "

přitom v tu dobu - soudě podle data tvého prvního příspěvku - byl ten BIOS už 10 dní starý. Jenom mi prosímtě netvrď, že ses s tím 10 dní patlal a potom jsi sem teprve psal, nebo že si neměl přístup na internet.

Na základě tohoto si myslím, že celý tento thread je smyšlený, resp. jen vyčtený odjinud. víc se k tomuto nebudu vyjadřovat, ať už sem napíšeš cokoli.
    Jak s ....... Nic vic ....

Hrabal jsem se s tim jak magor, delal jsem na tom pres tyden, potreboval jsem to rozchodit a neslo to, delalo to takovy veci, ze jsem z toho nechapal, treba takovy Abit AV8 proste to nebootovalo, nijak deska jen pipala, ze nema RAM, zkousel jsem ruzne biosy, clear CMOS, atd ... Nastavit 2T na dvou pametech, atd ... Pak jsem to nejak rozchodil, ale nebylo to stabilni, zmenil jsem hodnoty v biosu atd a prestalo to bootovat ... menil jsem desky, objednal jsem si HyperX (ktere se mi vali na sklade) a stale nic ... nakonec jsem to vzdal ...

Pak jsem jeste zkusil dat 4x DIMM v tom Abitu AV8 (nebot v tom to melo bezet puvodne) a nez jsem to zapnul, tak jsem dal reset CMOS a samo to nabehlo na 333 v agresivnejsim casovani nez KVR maji (KVR mely tam byt taky puvodne) a bylo to prime95 stable tak jsem uz v biosu nic nemenil a zatim to bezi ..... to mi ROZHODNE nepripada OK !!!!!!

Ostatni desky taky na poprve nenabehly, ale pomoci postupu co mi tu radili ostatni (2 moduly, atd) jsem je rozebehl, ale zase, nebylo to prime95 stable ...
    A rozhodne jsem nepocital s tim, ze si koupim chipset co zvlada 4x dimm a ono to nepojede !!!!! Protoze AMD neumi udelat poradny procesor ...
    A do dnesni doby jsem necetl ze jsou s tim takove problemy, az trochu na anandtechu a HLAVNE jsem 4x DIMM nepotreboval, az ted.

Kamaradovi jsem daval Solteka 8KT980 (posledni bios) + 2x OCZ (presne jako mam ja) - tak jsme ted delali pokus, nechl jsem agrasivni casovani a dal jsem tam ty moje a deska NABEHLA ale pouze v 333MHz (dal jsem 400 a nic), ale neni to prime95 stable v ZADNY konfiguraci, i kdyz tady jim to bezi:

http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2257&p=7

Tady zase: http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2128&p=3
    jim bezi vse, ale maji jiny procesor + jine pameti ....
    A ja mel dva procesory, ale z jedne varky ...

Kdybych nebyl blbej a nezastaval se AMD a dal tomu cloveku JAKOUKOLIV desku s i865 a i875 NEMEL jsem sebemensi problem .....

Jsem rad, ze se nebudes vyjadrovat a prestanes me obtezovat tvejma kecama ...

Standardní

Kdybych nebyl blbej a nezastaval se AMD a dal tomu cloveku JAKOUKOLIV desku s i865 a i875 NEMEL jsem sebemensi problem .....
    toto je bohuzel realita, ja doufal, ze se integraci radice hodne veci vyresi, ale jak je videt, neni to uplne stoprocentni (resp. intel reseni ma blize k dokonalosti).
    nekamaradim s vama

Standardní

Citace Původně odeslal Xima

toto je bohuzel realita, ja doufal, ze se integraci radice hodne veci vyresi, ale jak je videt, neni to uplne stoprocentni (resp. intel reseni ma blize k dokonalosti).
    Přeci jen dodám:
    NETVRDÍM, ŽE TENTO PROBLÉM NEEXISTUJE, TVRDÍM, ŽE TO NENÍ TENTO PŘÍPAD PRO PROTIŘEČENÍ SI.

Standardní

Citace Původně odeslal Xima

Přeci jen dodám:
    NETVRDÍM, ŽE TENTO PROBLÉM NEEXISTUJE, TVRDÍM, ŽE TO NENÍ TENTO PŘÍPAD PRO PROTIŘEČENÍ SI.
    ja beru vsechny prispevky uzivatele "svaca" s rezervou, protoze mi pripada, ze obcas zobecnuje nezobecnitelne
    na druhou stranu je ctu rad, protoze jsou na rozhrani technik/prodejce a to je pro me inspirativni
    k veci: hned jak se k tomu dostanu to otestuju, abych vedel jaka to je spekulace
    nekamaradim s vama

Věk
    48
    Vliv
    305

Standardní

Ooooo Aspon nekdo ... )))

Takze mam tu dalsi sestavu:

Abit AX8, 3200+ Winchestech a cekam na 2x 1G Kingston kit, a zatim tam musim dat nejake moduly ..

takze mam tu: 2x Kingmax (CL2,5 - cervene) a 2x NONAME (Samsung TCCC chipy), Winchester je uplne jina serie AX8 je STEJNA serie jako ta minula.

Takze strcil jsem 2x Kingmax a nastartovall, nastavl BIOS a dal casovani na SPD - memtest86 OK.

OK. Dam k tomu 2x NONAME (do slotu 3 a 4) a spustim PC, wau nabehne, vlezu do biosu dam casovani pameti a tam je z minula nastaveno SPD, ale casovani je ted horsi (asi diky noname) a frekvence je na DDR333. OK dam DDR400 a VSE OK BEZI TO !! memtest86 ok.

Dale vlezu do biosu, dam trosku lepsi casovani a PC NENABEHNE, OK vyndam 2 moduly, dam povodni a vratim moduly a PC stale nechce nabehnout, resi to az reset CMOS a pak zase postupuju jak na zacatku .... ))

Zaver ? : lepsi Winchester, ale zatim nic moc, i kdyz ta mixaz (ze to funguje) me potesila ...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání