Pane Hraško, já chápu, že v Železnikách je možná bullshit oblíbené slovo,tak si ho schovejte až pojedete domů včetně dalších výrazů a rádoby rad. Tohle je diskuze, kde má každý možnost (bez urážení toho druhého) vyjádřit svůj názor, jak vidíte, názory mohou být různé.Původně odeslal janko_hrasko
=============================================
To Eagel: nelicituji o dlouhodobém zvýšení voltáže, jen jsem vyjádřil předpoklad, že pokud deska sama umožňuje použití pamětí s VX voltáží, je nasnadě, že to chip musí vydržet i delší dobu a to se týká i procesoru, jinak by si asi výrobce mobo dělal do vlastního hnízda a já si myslím, že DFI zas takoví nazdárkové nebudou. Jinak souhlasím a je to i můj názor, že čím vyšší voltáž dodávaná do kterékoliv části kompu určitě životnost dané komponenty neprodlouží, ale naopak. Vždycky je něco za něco, vyšší výkon, ale kratší životnost. V podstatě máme na věc stejný názor, jen jde asi o to, co si každý představujeme pod pojmem "dlouhodobě".
Jen mi není jasné, jak bych mohl zkrátit životnost CPU nebo desky, pokud všude pojedu default voltáž, dle manuálu prejumpuju Vdimm na 5V pro použití VX pamětí a těm dám doporučených 3,5V. Nikde jsem se nedočetl, že bych přišel o záruku na procesor, když,cituji Tě : " Ale každopádně nastavením víc než 2.9V přicházíš o záruku na procesor."