Citace Původně odeslal Eagle
Citace Původně odeslal Gentle Giant
Já nějak paměti TCCD neznám, znám čipy TCCD, to ano. Asi bys jako odborník měl používat správnou terminologii: "proč kupovat OCZ, když nejlepší paměti - TCCD .... " asi jsi chtěl napsat: "proč kupovat OCZ VX, když nejlepší paměti jsou s TCCD chipy a ty jedou ..."
Ale pokud některé desky (DFI) umožňují použití vyšší voltáže pro VX paměti za účelem dosažení lepšího timingu, myslím, že k žádnému poškození čipu dojít nemůže.
Dobrá, čipy TCCD... OCZ VX jsou Winbondy UTT (... a jelikož to není nutné zdůrazňovat, tak proto TCCD).

Ad poškození čipu - podle mě může. Moje deska pro Athlon XP mi taky nabízí až 2V (a některé nabízely i víc), ale už při 1.8V XP-M po půl roce zdegraduje o stovky MHz, bez ohledu na chlazení.

BTW, max. podle starého datasheetu zahrnujícího pouze 0.13um čipy je pro napětí jádra 1.65V. A životnost procesorů není v řádu desítek let, ale jednotek let. IBM uvádí u PowerPC 970FX životnost 100 tisíc hodin při napětí 1.2V - procesor je 90nm a vyráběn stejnou technologií jako A64. Při 1.3V klesá životnost pod 50 tisíc hodin.
Dobre a co mi reknes na to ze jeden chlapek na XS ma 2x2600+ XP-M jeden na 2.6Ghz@2V a druhej na 2.8Ghz@2.1V na vode na folding a takhle mu funguji uz pres rok.