Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: Připojení gamepadu přes USB/Game port

Standardní Připojení gamepadu přes USB/Game port

Mám jeden dost blbej dotaz, můžete mi někdo říct, jaký jsou výhody/nevýhody připojení gamepadu přes USB oproti Game portu? Teď jsem jeden zničil (na NFSU ) a potřebuju koupit nový a nevim jestli mám vzít USB verzi, jestli by to mělo nějakou výhodu.

Standardní

Vezmi USB, na novejch kompech gameport ani neni a musíš myslet trochu do budoucna.
    Manchester 2400MHz, NF4 Ultra, Gf 6600, 1GB RAMěti, hodně disků, videokarta, joypad, Nintendo DS + M3 Perfect MiniSD.

Standardní

Citace Původně odeslal Mican
    Vezmi USB, na novejch kompech gameport ani neni a musíš myslet trochu do budoucna.
    Tohle mi bylo jasný, ale někde jsem četl debatu o myších PS2 vs. USB a byly tam různý názory, tak mě zajímalo, jestli to neplatí i u gamepadů. Mě osobně se zdá, že když připojim myš přes USB, tak je taková "nepřesnější", přes redukci USB/PS2 je to lepší.

Standardní

PS2 je něco jiného, je to v podstatě sériový port. Myši může bejt jedno na čem chodí a protože se už PS2 používá dlouho, lidi mají vychytané různé utilitky na rychlejší čtení stavu a podobně. Teoreticky tedy může být myš na PS2 lepší, alespoň dokud na motherboardech vůbec nějaké PS2 porty budou.

Gameport je ale úděsná záležitost, prakticky zkopírovaná se slotu na "paddle" Atari VCS 2600 (ano, toho ze sedmdesátých let minulého století). Pracuje to jako rezonanční obvod, kdy se odpor potenciometrů v joysticku převádí na frekvenci a tu počítač "nějak" zpracuje - i po důkladném zkalibrování portu i joysticku je chyba čtení i desetiprocentní. Navíc podporuje jenom 4 potenciometry (kdysi se počítalo dokonce s použitím dvou joysticků zároveň, dneska to už sotva stačí pro jeden se všemi těmi haty, pedály a plynovými pákami). Nastavení je nestálé v čase a mění se s teplotou, prostě technicky špatné řešení.

Přes USB už může joystick posílat hodnoty digitálně a získávat je i jinak, než otočnými potenciometry. Tyhle joysticky se nemusí kalibrovat (dělají to automaticky po zapnutí), můžou mít libovolně tlačítek, analogových i digitálních prvků, můžou komunikovat obousměrně (třeba pro force feedback".

Jinými slovy: Gameport= , USB=
    Manchester 2400MHz, NF4 Ultra, Gf 6600, 1GB RAMěti, hodně disků, videokarta, joypad, Nintendo DS + M3 Perfect MiniSD.

Standardní

Doporučuji USB, ale podstatné to nebude - nemám přímé porovnání, ale zdá se mi, že USBčkovej reaguje líp, ale to se mi možná jen zdá ...

Jinak - Logitech Wingman RumblePad, vřele doporučuju - pohodlnej, vybavenej a odolnej (a taky trochu drahej).
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Junior Member
    Vliv
    262

Standardní

Nevite jestli existuje a da se koupit nekde redukce Gameport-USB? Mam starsi gamepad na gameport a na nove desce nemam zadnej gameport,jen USB,nebo COM.Neni nejaka redukce? dik

Standardní

Citace Původně odeslal Amd+Ati
    Nevite jestli existuje a da se koupit nekde redukce Gameport-USB? Mam starsi gamepad na gameport a na nove desce nemam zadnej gameport,jen USB,nebo COM.Neni nejaka redukce? dik

Jestli ten gameport neni nejakej spickovej tak se vyplati koupit novej do USB.

Dalsi moznost je koupit zvukovku s gameportem. Pozor ne vsechny gameporty jsou kompatibilni s novejsimi deskami. (viz Abit NF7)

Kdyz jsem tu redukci shanel ja, tak mi za chvili bylo jasny ze cena bude podobna jako za novej lepsi USB joystick. Navic ty redukce o kterych jsem na inetu cetl zpravidla umely prevadet jen dve osy na gameportu.

Proste se to nevyplati.

A-D prevod v gameportu neni nijak zvlast rychlej, novej USB joystick urcite neni v rychlosti prevodniku horsi.
    Asus P5B Deluxe/WiFi, Intel Q8300@7.5x440=3300MHz VCc1.15V, Speedstep enabled, CM HyperTX, 58oC IntelBurnTest pri 24oC okoli, 2x2048 DDR2 800 Geil(@866 5-6-6-15, 1.80V), HDD 3xSamsung F1 1TB, Gigabyte NX88T zalman, LCD FSC S20-1W, CM Centurion 532, PSU Seasonic 400W, UPS CyberFort 350

Standardní

A nemáš náhodou na mobo konektor na vyvedení gameportu do bracketu?
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Junior Member
    Vliv
    262

Standardní

Bohuzel,myslim ze nemam,alespon v manualu jse nic takoveho nenasel
    Mel jsem predtim Abit NF7-S a ta mela tusim gameport vyvedenej na desce,nebo ne?Ale stejne,tedka uz mam Abit IC7 a ta ho vubec nema.Pekne me to stve,protoze mam vyrobenej teplomer prave do gameportu a ted ho nemam kam pichnout

Standardní

Bohuzel,myslim ze nemam,alespon v manualu jse nic takoveho nenasel :(
    Mel jsem predtim Abit NF7-S a ta mela tusim gameport vyvedenej na desce,nebo ne?Ale stejne,tedka uz mam Abit IC7 a ta ho vubec nema.Pekne me to stve,protoze mam vyrobenej teplomer prave do gameportu a ted ho nemam kam pichnout :-(
    NF7-S gameport vyvedenej nema, a ma jeste navic "milou" vlastnost, ze na standardnim portu na ni nejde rozchodit gameport z levnych zvukovek.
    Asus P5B Deluxe/WiFi, Intel Q8300@7.5x440=3300MHz VCc1.15V, Speedstep enabled, CM HyperTX, 58oC IntelBurnTest pri 24oC okoli, 2x2048 DDR2 800 Geil(@866 5-6-6-15, 1.80V), HDD 3xSamsung F1 1TB, Gigabyte NX88T zalman, LCD FSC S20-1W, CM Centurion 532, PSU Seasonic 400W, UPS CyberFort 350

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání