Potřeboval bych poradit. Když se mi na téhle desce podaří nainstalovat XP, jakože se to sem tam nepovedlo, tak mi to po naběhnutí celkově zatuhne. Je to různý, jednou po 2 minutách, jindy po deseti. Vůbec netuším proč. Nevíte někdo proč to dělá?
Potřeboval bych poradit. Když se mi na téhle desce podaří nainstalovat XP, jakože se to sem tam nepovedlo, tak mi to po naběhnutí celkově zatuhne. Je to různý, jednou po 2 minutách, jindy po deseti. Vůbec netuším proč. Nevíte někdo proč to dělá?
ST6 - Celerek 600@981MHz, ATI Radeon 7000 32 MB DDR, S-Video, DVI, 256 MB ECC
jak tuhne, modra obrazovka nebo obraz zustane zmrazeny ?
1. otestuj pamet memtestem
2. flashni nejnovejsi BIOS MB
3. zkontroluj nastaveni v SETUPu BIOSu frekvence a napeti, vypni spread spectrum - kde to de
4. zkus vymenit GK, popř. ovl
5. projed to antivirem (v pripade ze neni system cisty a bez pripojeni na net) - jistota je jistota
6. podivej se co mas po spusteni za soft atd.(w98,wxp - msconfig popř. soft autoruns ci http://www.hijackthis.de./cz )
Je toho hodne a muze to byt jeste cokoliv jinyho, musis zjistit pricinu ...
Je vhodny vyloucit (z toho co zpusobuje zavadu) ten HW kterej mas ozkousenej, je to pak lehci ....
Původně odeslal Icebreaker
Prostě to jenom zůstane zmrazený. Přestane reagovat myš a nedá se vůbec nic dělat.
1. paměti jsou v pohodě. Jeli v jiném komplu přes rok v pohodě, ale otestovat je můžu.
2. Bios flashnu dneska.
3. Co je to spread centrum? Kde se to vypíná?
4.5. a 6. jsem už zkoušel, tak že dík za rady a ještě se ozvu.
problem pravdepodobne bude v Hyperionu, konkretne asi v ovladaci k AGP sbernici, zkus to zatizit jestli to zatuhne a pak to nech v klidu (melo by to tuhnout)
po instalaci OS ten pack neinstaluj ... a otestuj to zas (mozna bude stacit odinst.)
v praci resim hodne podobnej problem (s MB na sc. 939 VIA-podrobnosti jeste popisu), zjisti jestli to tuhne pri zatizeni nebo necinnosti. Bohuzel sem prave zjistil, ze sem to jeste nevyresil
Jestli mas ten samej problem, tak se z toho jeste poserem ...
Původně odeslal Icebreaker
Tuhne to kdykoliv. Tuhlo to s tím i bez ovladače....
Měl jsem ten samej problém.
Novej bios 3,3,pořád to tuhlo a nasteveno vše na auto,pořád to tuhlo,ale
vždycky jinak.Po dlouhém zkoumání nevím proč ?Najednou vše v pohodě,ale nastaveno na FSB270x9,AGP66,HT-800,DDR-333-CL2,5 a vše pořád v pohodě už měsíc.
AMD 64 Toledo X2 4200+@6000+ MSI K8N Neo Platinum,4x1GB,ATI Sapphire Radeon HD 2600 XT Ultimate,SEAGATE 1x80;2x750GB SATA II;2x LG-DVD-RW.CHILL-520W.Monitor ASUS VW222S.
Původně odeslal yarik
Aha, jak říkám, musím nejdřív flashnout ten bios a pak se uvidí. Ale díky za tip.![]()
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)