Citace Původně odeslal Jusuf
OK, chapu, na to seriovy zapojeni kaslu. Jenom nevim co je to "Poťák". OK uz chapu ze mam koupit naky odpory od cca 10-150ohmu a cca 2W, uz se zadny dalsi info k odporum nevztahuje? Aby se me pak jeste neptaly jaky a ja nevedel. Bude to merit otacky dobre kdyz tam napajim ten odpor, nezmeni to ten odpor nejak? A jeste ten problem s tim potenciometrem, jak zjistim jaky odpor potrebuju? Menam zadny voltmetr a nic podobnyho.

A tohle "PSH02-03,PFH02-03" jsou ty 3pinovy konektory samec/samice v GM?
Poťák = potenciometer
Tie odpory ti stačia 0,6W s rezervou 1W (ale ako pozerám v katalogu, tak tu maju 0,6W a potom až 2W)
Keď si budeš pítať v GM, tak metalizované rezistory 0,6W(2W) 10R,12R,15R,18R,22R,27R,33R,39R,47R,56R,68R,82R,10 0R <<<<toto je štandardná hodnotová rada.
PSH02-03 vydlica 3pin
PFH02-03P dutina 3pin
Ale keď máš takú ULTRA LOW výbavu a nemáš merák tak asi len precvikni ten kábel začisti a pocínuj si konce a vkladaj madzi ne odpory
(rezistory) a to od najnižšej hodnoty postupne hore.
Ohladom merania otáčok : ak dosť znížiš napetie tak prestane merať a ukazuje občas aj hovadiny. Osobne vývod merania ot. vetráka CPU nemám ani zapojený. Chodí zvečša v takých otáčkach kde mi aj tak nemerá. Ale to je už daň za to že máš tichší Comp
Ja mám na CPU termoreguláciu