Konkrétní redukci si hlavně vyzkoušej, doporučuju nejlíp slimovou - dělá to například Hama.

Ad polarizák - nejlépe taky vyzkoušet in-natura. Marumi nemůžu posoudit, ale mají novou řadu pro DF a sám používám UVčko Marumi Waterproof Coating Slim a je naprosto super (ale podle UVčka se nedají soudit CPL).

Rowi je (obvykle) mnohem horší než Marumi, základní CPL od Rowi je rozhodně shit (dělají tuším 3 různé - liší se kvalitou i cenou).

BWčko je jasná volba, Hoya není o moc horší, otázkou zůstává cena. HMC (a další multi-coatingy) budou pro tohle využití pravděpodobně zbytečný luxus - vyzkoušej, posoudíš to tak nejlíp.

Speciálně co se týče CPL doporučuju nebýt línej a obrazit si bazary - sám jsem tak přišel k vynikajícímu Kaiseru 62 MC s netknutým sklem za (tuším) 300,--, nový stojí v DE kolem 80E (u nás se snad ani neprodává).

Ohledně značek lze s čistým svědomím doporučit CPL B+W, Heliopan a Hoyu (v tomhle pořadí), po odzkoušení konkrétního značky jako je Marumi, Tiffen a Sunpak, vyhnul bych se nejlevnější sortě CPL - Hama, nejhorší Rowi, apod. - v reálu fungují často spíš jako "divné" NDčko. Slušné se mi zdály i u nás dostupné Pentaxy, ale mám s nimi jen malou zkušenost.

Ad Cokin - systém, který má svoje výhody i nevýhody (hlavní nevýhodou v tomhle případě je imho velikost a potom nekvalita filtrů přímo od Cokinu, kvalitní 3rd party jsou pro profi - dělá je např. Singh-Ray, Hitech a Tiffen a stojí fakt pálku). Pro primární použití na CPL mi nepřipadá Cokin vhodný - jeho síla tkví hlavně v užití s přechoďáky. Pokud předpokládáš nákup více přechoďáků a smíříš se s velikostí (taky manipulací/sklonem ke špinění a poškození), může být Cokin zajímavou volbou.