Takze... hned z kraje bych chtel rict, ze tento thread je starsi nez rok, takze to berte s rezevou, spis jen just4fun ;) Po delsi dobe jsem se opet dostal na tohle forum a kdyz jsem se dival na svoje 4 prispevky a precetl si je (a zhrozil se nad tou hrubkou ve slove "vYdel" ;)), tak mi to proste nedalo neco sem nepripsat :)
Taktovani sveho veterana jsem nakonec vzdal, proste smula. Jinak jsem mel cca na ctvrt roku pujceny Celeron 400 Mhz (nejak jsem ho ale s taktovanim netrapil) a muj C333A behal v jine desce (stara FICka), kde byl taktnuty na 375 Mhz a vsechno jelo naprosto bez problemu. Na druhou stranu takt o 42 a 167 MHz je dost rozdil :)
ad M726 od PC Chips
Zaroven s C400 jsem mel pujcenou original (takze STB) Voodoo3 2000 AGP. Tahle karta v pohode jela v AGP 2x modu. Takze jsem po predchozich zkusenostech vydedukoval, ze problem je v AGP texturovani (nejblize pravde byl tedy jaluvkap). Proste "ALi ALLADiN II Pro" chipset nepatril k nejlepsim kouskum (nebo mozna jen nektere revize) sve doby... Vsechny novejsi karty, nez je prave Voodoo3 od 3Dfx, tuto "feature" pouzivaji, proto ty zaseky. Hryzani PC se lisilo podle OS a pouziteho driveru. Vyzkousenych kombinaci bylo tolik, ze si je za a) vsechny nepamatuju a za b) by uz nikoho nezajimaly. Presto jedna zajimavost: s nVidia GeForce2 Pro (64MB verze od MSI) jsem rozbehl WinXP i v AGP 2x modu bez kousani, ale grafika byla v 3D aplikacich rozsypana (nehratelne, ale "narust" vykonu byl dost znat). Kdyz jsem to same zkusil se svoji TNT2 nepomohlo NIC. Jakmile jsem spustil "cokoliv", co nejakym zpusobem pouzilo AGP, byl konec (vytuh). Tim "necim" mohl byt IE, WMP nebo treba DXdiag.
Vysledkem toho vseho je, ze jsem si pres nemecky eBay koupil Voodoo3 3500 TV :) Ted uz jen cekam, nez mi dorazi domu (aspon v to doufam)...