Jusuf> Stým zapojením vetrákov ani nelaboruj.Pokial by si zapojil VGA + CPU vetrák do série tak ten na VGA by šiel možno na 90% a CPU 10%. Je to vtom že CPU vetrák ma ovela vačší odoberaný prúd(menší odpor).
Ak nemáš doma žiadny poťák tak možeš skúšať rovno odprory/27R-100R/
Poťák doporučujem preto že keď zavrem bedňu skúšam do akých otáčok->hluku má vplyv na teplotu v case (nebudem kvoli 1-2 stupnom počúvať o došť večší randál). Potom poťák odpojím a zmerám/avometom,multimetrom/ hodnotu (zapája sa strdný vývod a krajný),a vymenim za najbližšiu hodnotu (pr. 60R->56R)
Večšinou sú fareby na káblikoch: Čierny -, Červený +. Žltý meranie ot.
Prerušiť možeš + ale ja radšej - (keby som ho náhodou niekde v case oprel)![]()
A ešte k tomu rozpojeniu, ja mám spravenú redukciu(predlžovák) s 3pin konektorormi(samec - samica) ktorá má prerušený - a pripojený na to poťák. Keď už to mám odsúšané a zmeranú nastavenú hodnotu poťaka, tak to vyhodím preč, precviknem minus od vetráka vpájkujem tam odpor a preťiahnem cez to bužírku. A šmitec!![]()
![]()
PS:Tie konektory kupujem v SOS Košice(NSL25-3, NSG25-3,NSK25-0>krip), v CZ som ich našiel v GES(PSS254/3,PKS254/3W,PSKkontakte>krip)
a GM to má označené PSH02-03,PFH02-03 a stoja v MC 2-3 koruny. Odpory si kúp trebárs po pár kusov( 1ks/hodnota>1,5kč*, 5ks/hodnota> 0,5kč*) hodoty od 10R do 150R 0,6W a budeš mať do zásoby![]()