Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: Rozporuplný pocit z LCD

Member Avatar uživatele killerGBU
    Vliv
    253

Standardní Rozporuplný pocit z LCD

Tak jsem měl doma monitor pro jednoho zákazníka, jednalo se o Samsung 913N , má TN+ matrici, tzn 16,2 mil. barev. obraz byl při textech a internetu celkem dobrý, předdevším mě uchvátila velká plocha (je to prostě 21" CRT +-)
    Překvapilko mě ovšem přehrávání videa, pustil jsem si na tom Gangy z New Yorku a obraz byl v černé podobný negativu! To že okraje byly šedé, s tím jsem počítal, ale tohle mi vyrazilo dech. Stalo se to co jsem nečekla , vzal jsem svoji 17" CRT a dal ji místo LCD (btw je to hyundai q790)
    Přitom jsem si zkoušel Samsug 910T který mám PVA matrici a ten mi přišel výborný i z úhlu obraz vypadal skvělě, použtěl jsem si na něm wmw-hd videa (2min cca 100MB 1080i)
    Tak nevim chtěl jsem si koupit LCD, ale tahle zkušenost mě docela odrazuje, jediné 2 značky do kterých bych šel u LCD je Samsung a EIZO, jesm ochoten si připlatil, ale vypláznout 10k bez DPH za LCD a potom nadávat a trpět neduhy, to se mi fakt nechce
    AMD X2 3800+ EE SF 35W|40 GB IBM|640 GB Samsung|1TB Samsung|385W Enermax PRO82+|ATI 2600 XT |Logitech Z-5300 | MX 1000 |

Standardní

TN+ zobrazuje 18-bitove barvy z 24-bitove palety, cili 262144 vs 16777216 barev. Dnes uz maj sice dobry algorimty na kompenzaci, ale to je tak do her, na filmy a obrazky z realnyho prostredi to proste podle me neni.

Junior Member Avatar uživatele andrej
    Věk
    44
    Vliv
    0

Standardní

Mam Samsunga 913N doma a s tym videom mas bohuzial pravdu. Podarilo sa mi to ale kompenzovat inym nastavenim kontrastu, jasu. Co ma ale dostalo, je ze pri starte pocitaca, v biose , teda v nizkych rozliseniach sa pismo vlni ! Je to badatelne aj z polmetrovej vzdialenosti a fakt by ma zaujmalo , ci to je ten povestny "flickering" sposobeny ditheringom, alebo "len" elektronika nezvlada interpolaciu do tak nizkeho rozlisenia. No, nastastie Windows pracuje vo vyssich rozliseniach ako VGA .

Senior Member
    Vliv
    301

Standardní

nic sa ti nemoze vlnit.
    Ja mam v BIOSe uplne stabilny obraz.
    detto video - no problem. Ovsem na mnozstve novsich LCD som podobny problem tiez postrehol.

Věk
    44
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal Wuuduu
    nic sa ti nemoze vlnit.
    detto video - no problem. Ovsem na mnozstve novsich LCD som podobny problem tiez postrehol.
    Pismo sa naozaj doslova vlni, alebo ak chces mihoce. Vyzera to ako ked sa v lete "teteli" teply vzduch. Ake mas vlastne LCD ? Pokial mas takisto toho samsunga, skus sa pozriet lepsie a z mensej vzdialenosti... S tym polmetrom som to prehnal, ale z 30 cm je to vidiet zretelne....

Senior Member Avatar uživatele pYr0
    Věk
    36
    Vliv
    281

Standardní

No ja teda nevim LCDecek sem moc nevidel ale zo skusenosti od ludi v roznych diskusiach mam pocit ze Samsung nevyraba nicim vynimocne LCD od inych znaciek ako acer, benq a ine lacnejsie znacky Napr. staci si pozriet diskusiu http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28246
    mnoho ludi tam popisuje mnoho problemov ktore ja na o dost lacnejsom Benq FP71E+ som nespozoroval...sice mam o nieco mensi kontrast a pozorovacie uhly ale take problemy ako tie spominane hore v linku som nezaznamenal. A naviac ma ten benq lepsiu odozvu a cenu. Tak dneska by som sa uz nenechal zmiast cenou ze toto je drahsia a znamejsia znacka tak toto bude lepsie.....bohuzial ako to vela ludi robi. Uz dlho neplati znacka + vyssia cena= lepsi produkt

Věk
    44
    Vliv
    0

Standardní

Vcelku suhlasim. Uz len z toho, ze u TN panelu samsung uvadza vertikalne uhly 160 je jasne , ze sa snazi tak trochu oblbovat ludi. Je ale vyborny na hry a podarilo sa mi ho zohnat lacno, takze sa nestazujem.

P.S. To mihotanie sa vyriesilo niekolkonasobnym pouzitim AUTO cudliku.... obraz je teraz krasne stabilny....chvalabohu.

Standardní

Citace Původně odeslal andrej
    nic sa ti nemoze vlnit.
    Pismo sa naozaj doslova vlni, alebo ak chces mihoce. Vyzera to ako ked sa v lete "teteli" teply vzduch. Ake mas vlastne LCD ? Pokial mas takisto toho samsunga, skus sa pozriet lepsie a z mensej vzdialenosti... S tym polmetrom som to prehnal, ale z 30 cm je to vidiet zretelne....
    to vlneni je grafickou kartou, resp pripojenim pres D-Sub a nizke rozliseni
    Nikdy neměj strach ze stínů. Prostě znamenají, že někde na blízku svítí světlo.
    PHOENIX II
    || C2Q Q9300@3225MHz || Gigabyte P35-DS4 2.0 || 4GB DDR2 A-Data EE 1066 || Gigabyte GTX560 1GB || Intel SSD 320 40GB + WD 250GB || 24" HP LP2465
    NAS cube || INTEL D510MO Mount Olive || 1GB DDR2 ZEPPELIN 800 || Samsung EcoGreen 1TB RAID 1 + WD 640GB
    ThinkPad X60s || CoreDuo L2400@1,66GHz || 2GB DDR2 || 80GB SSD Intel X25-M || 12" XGA || Patriot X-Porter 200x 16GB
    Canon EOS 1D Mark II || 16-35/2,8L || 50/1,8 || 70-200/2,8L IS || SpeedLight 580EX II || http://www.jakubgeier.com

Senior Member
    Vliv
    301

Standardní

P.S. To mihotanie sa vyriesilo niekolkonasobnym pouzitim AUTO cudliku.... obraz je teraz krasne stabilny....chvalabohu.
    Aj jaj, tak to je jasne - chyba bola medzi klavesnicou a stolickou...

Věk
    44
    Vliv
    0

Standardní

Aj jaj, tak to je jasne - chyba bola medzi klavesnicou a stolickou...
    He he , tak nejak

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání