Výsledky 1 až 15 z 15

Téma: MDK10.0 problem s cdrom

Standardní MDK10.0 problem s cdrom

mam mdk10.0 jadro 2.6.3, szstem jsem instaloval z CD(5CD z QCM). (mechaniky viz podpis) Jakmile se nahlasim do KDE a vloyim CD ci CD-R ci DVD,DVD-R tag se na nej v pohode dostanu a muzu s nim pracovat. Pokud ale medium vymenim a vlozim jine,druhe,dalsi tag jiz se na nej nedostanu, medium se nenacte. Stale tam je seznam puvodniho, a nebo se nacte chybne, necitelne. Po restartu opet jede jen to prvni medium ktere tam vlozim. Zkousel jsem nastavit i volbu soubor. systemu na ISO a jine, zapnuti DMA, ide-scsi, nic nepomohlo. nevim si s tim uz rady. kdyz dam vzhledavat v googlu tak najdu jen rady na vypalovani. S vypalovanim zadny problem nemam. Prosim o nejakou radu, ci nasmerovani v cem je zakopanej pes, nebo kde mam co nastavit. diky
    ==Only The Dead Have Seen The End Of War==

Standardní

pes je zakopany v skvelej implementacii supermountu v MDK distre, cim skor si najdes nejaku inu distribuciu tym lepsie. Toto je len zaciatok, po chvilke pouzivania prides na kopec dalsich veci. Co si nespravis sam to nemas je heslo linuxu
    • Gentoo is the best -> !MDK <- sux
      Intel & Enermax & Tsunami rulez, ATI 9500 NP 128MB [thanx ATI Corp.
      ;-) ], 400 GB fast storage
      19316 3DMarks`01 <> 6047 3DMarks`03

Standardní

Reseni je smazat supermount a mountovat rucne Problem muze zpusobovat i 'fam', ktery mechaniku blokne a nedovoli umountovat, prestoze medium jiz v mechanice davno neni. A jeste lepsi reseni je jine distro
    Na 10.0 jsem se zbavil obojiho, protoze to opravdu neslo pouzivat.
    \"A polar bear is a rectangular bear after a coordinate transform.\"
    www.pvfree.net

Standardní

Najlepšie je nastaviť v drakconfe nak montuje supermontom. Alebo upravit /etc/fstab bohuzial nie som pri linuxe tak neviem aký by tam mal byt retaz prikazov z parametrami.

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    292

Standardní

ja nevim, ale ja supermount v MDK nevyuzivam, mountuju rucne, uz jen proto, protoze Xfce, a tam supermount stejne ee ... takze tak, distro hned menit nemusis.
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Standardní

supermount nema s xkama (resp. xfce) nic spolecnyho
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Standardní

no ja mam u 10.1 stejnej problem a resim to tim, ze v konzoli dam proste "mount /dev/". Vonb sice vytrobi, ze uz to je mountnuty, ale refreshne to, a o to mi de

Vliv
    292

Standardní

Citace Původně odeslal Fox!MURDER
    V pripade KDE ano .... protoze KDE se snazi vyjit vstric uzivatelum zvyklich na widle, tak v KDE po zasunuti CD se vola fce supermountu jako ve widlich, v jinejch WM ne, takze tak jsem to myslel
    BA95 positive

Standardní

Citace Původně odeslal Arteee
    V pripade KDE ano .... protoze KDE se snazi vyjit vstric uzivatelum zvyklich na widle, tak v KDE po zasunuti CD se vola fce supermountu jako ve widlich, v jinejch WM ne, takze tak jsem to myslel
    nechci ti do toho moc kecat ale supemount je ten kdo zdetekuje ze bylo vlozeny CD - od toho tam vlastne je. spis vidim problem v tom event handleru v kde kterej by ten link mel vytvorit ... imo by to nemuselo bejt moc narocny patchnout ...
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Standardní

nechci ti do toho moc kecat ale supemount je ten kdo zdetekuje ze bylo vlozeny CD - od toho tam vlastne je. spis vidim problem v tom event handleru v kde kterej by ten link mel vytvorit ... imo by to nemuselo bejt moc narocny patchnout ...
    no já si myslím, že typický uživatel MDK není zrovna vhodnej adept na nějaký patchování (vim to moc dobře, jsem to přece já )))

Standardní

no a me to zase na MDK10 jelo bez problemu Jakozto vse.. fakt ze jo, musim to bohuzel takhle rict.. za to 9.2 mi zase nejela vubec (uz ta instalace byla porod..) tak ja nevim... ale ono ze si to MDK nastavi vse samo neni zas tak 2x super, protoze potom clovek vubec nevi co se deje a taky kdyz chce uz neco delat rucne, tak mu to prepise nejake deamon apod, -> ano vim tohle se da vse vypnout a pak je to fakt super system!

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

nevis o cem mluvis. supermount je absolutne nezavislej na WM dokonce i na Xkach

nefunguje moc dobre, to vi vsichni. mnohem lepsi alternativa je ivman

Vliv
    292

Standardní

Citace Původně odeslal wong
    nevis o cem mluvis. supermount je absolutne nezavislej na WM dokonce i na Xkach
    A ja nekde napsal, ze snad ano?
    BA95 positive

Standardní problem s cdrom

tvoj problem bude pravdepodobne fam. vypni ho v mdk control centre (aj spustanie po starte). mal som podobny problem v mdk10.1, po vypnuti fam mi stale fungoval supermount (ale uz bez problemov)

harvi
    AMD Duron Spitfire 750@800MHz, Mercury VIA KT133A, 640MB RAM, Maxtor 120GB 7200rpm 6Y120P0, Nvidia Geforce 2 MX400, LG GSA-4163B, Teac W552E, Realtek RTL8139, SiS 900 Fast PCI

Standardní

A ja nekde napsal, ze snad ano?
    No napsal jsi doslova: "protoze KDE se snazi vyjit vstric uzivatelum zvyklich na widle, tak v KDE po zasunuti CD se vola fce supermountu jako ve widlich."

KDEcka nemaji o nejakym supermountu ani poneti, jak uz tu nekdo psal, hlida si to nejakej eventhandler, kterej hodi ikonu na plochu, ale nic vic. Supermount je zalezitosti jadra a mozna maximalne nejakeho daemonu (nevim, uz nastesti nepouzivam) a fungovat to bude (pokud tedy vubec) i v konzoli a XFce.
    \"A polar bear is a rectangular bear after a coordinate transform.\"
    www.pvfree.net

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání