Moje nakupne (HDD) dojmy : 16 mesiacov stary Seagate Barracuda 120GB PATA/8MB 7200.7 (tichy, trochu pomaly a oproti Barracuda IV o dost teplejsi)
som chcel vymenit za lepsi disk. Po precitani par testov a ohlasov to vyhral Samsung SpinPoint P80 120GB PATA/8MB, ktory vychvalili na svethardware.cz . Po vymene MB GigaByte 7VAX1394 - Asus A7V880 a ziskani integr. SATA radica pribudol este Hitachi Deskstar 7K250 160 GB SATA/8MB,pre ten rozhodlo toto forum. Zaver :
Samsung - tichy, seek trosku hlucnejsi nez Barca, studeny (36°) a zatial spolahlivy na 100%. Akurat SpeedFan 4.20 mu po par tyzdnoch znizil fitness
na 0% kvoli spin up time.
Hitachi - asi ma zmysel pre cierny humor. Zapojim novy HDD, disk sa toci ale nedetekuje. Test v druhom PC = hdd mrtvola. Reklamacia, vymena za druhy, obidva vyrobene 12/2004. Zapajam novy HDD, vsetko ok, hluk podobny ako Samsung, akurat seek je hlucnejsi nez u Samsungu, t.j. 2x viac nez Barca, teplota o 5° viac nez Samsung. Rychlost Samsung-Hitachi subjektivne porovnatelna,presne cisla zatial nemam. Po par dnoch kopirujem DVD na Hitachi (WinXPsp2,PATA Samsung ako systemovy disk,Hitachi data) a bum! chybova hlaska zapis sa nepodaril,Hitachi odpojeny. Niekedy to takto zblblo 1x za 2-3 dni,potom aj 3x za den. Po soft restarte uz vacsinou ani SATA radic disk nezdetekoval. Trochu som preorganizoval napajacie kable a vymenil SATA datovy kabel a odvtedy (asi 1 tyzden ) sa to uz nestalo.
Disk som testoval po vypadkoch IBM/Hitachi DFT, vsetko ok, ale samozrejme len vtedy,ak sa disku naskor uracilo prihlasit sa radicu. Uvidime co bude dalej.
P.S. Slepice tam uz nie su![]()