Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: Špatná komunikace v síti

Senior Member
    Věk
    46
    Vliv
    286

Standardní Špatná komunikace v síti

Mám 5PC v síti přes pracovní skupinu a sít je rešena switchem od 3Comu do kterého je ještě připojenej "file server" udelanej z P4 LGA775 1GB mem a hdd RAPTOR... je to jen na jednu databazi v accesu, ktera je ovsem 30MB velka a dalsi soubory jako jsou ceniky a pod. Dále je ke switchi pripojen firewall ZYXEL na kterem je DHCP a pres neho je pripojen ADSL modem ASUS.

Vse jede ale ne tak jak by melo

Otevirani teto databaze je v siti straaasne pomale coz nechapu databaze ma 30MB a otevreni nekdy trva i 1minutu!!!

U jednoho PC jsem to vyresil jinou sitovkou a je to o trosicku lepsi ale nic moc a to plati i pro ostatni otevirane soubory ze serveru.

Na vsech PC je WinXP Pro vc toho serveru.

Na vsech PC jsem ted zjistil ze v polzce prohlizec udalosti jsou same chyb generovane po cca 1 min a to s timhle znenim:

Služba DCOM nemůže komunikovat s "název serveru" pomocí žádného z nakonfigurovaných protokolů.

Podle čílsa chyb jsem na netu nic nenašel

Napadá někoho něco?
    MSI P67A-GD55, Intel Core i5-2500 3,3GHz, 4GB DDR3 1600 KINGSTON (9-9-9-27) dual, Sapphire ATI Radeon VAPOR-X HD 5850 1GB DDR5, 640GB WD SATA, 160GB SEAGATE SATA, 60GB Seagate šuplík, DVD-RW SAMSUNG SH-S203D, SB X-Fi Xtreme Music, 22" LCD LENOVO 220x, GENIUS Deluxe SW-5.1 Home Theatre dřevo, Microsoft RECLUSA Keyboard, Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0A, Revoltec gamepad precision ADV, case ANTEC 1000w, FORTRON Blue Storm II. 500W

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Napada, pouzivej A) cokoli jinyho nez M$ sdileni (to je pomaly samo o sobe) B) Pokud uz trvas na Sambe, tak na server dej cokoli krome widli.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member
    Vliv
    278

Standardní

ja si mylsim, ze by to mohl vyresit pres ftp a bez samby.
    Pouzitu samby na siti se vsemi stroji s Win mi prijde legracni, z duvodu, ze Samba byla vytvorena pro mapovani disku Unix->Win.
    Autor tohoto příspěvku je zpráskaná LAMA. Absolvoval 6 tříd ZŠ. Proto berte obsah příspěvku s rezervou.

Standardní

Citace Původně odeslal Kon
    ja si mylsim, ze by to mohl vyresit pres ftp a bez samby.
    Pouzitu samby na siti se vsemi stroji s Win mi prijde legracni, z duvodu, ze Samba byla vytvorena pro mapovani disku Unix->Win.
    jenze to skoncilo tak ze v podani samby (ten linuxovej soft) je samba (ten protkol) asi o 30% efektivnejsi nez samba v podani MS
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Senior Member
    Věk
    46
    Vliv
    286

Standardní

Bohuzel s linuxem si netykam

A tu hlasku jste uz nekdo nekde videl?
    MSI P67A-GD55, Intel Core i5-2500 3,3GHz, 4GB DDR3 1600 KINGSTON (9-9-9-27) dual, Sapphire ATI Radeon VAPOR-X HD 5850 1GB DDR5, 640GB WD SATA, 160GB SEAGATE SATA, 60GB Seagate šuplík, DVD-RW SAMSUNG SH-S203D, SB X-Fi Xtreme Music, 22" LCD LENOVO 220x, GENIUS Deluxe SW-5.1 Home Theatre dřevo, Microsoft RECLUSA Keyboard, Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0A, Revoltec gamepad precision ADV, case ANTEC 1000w, FORTRON Blue Storm II. 500W

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání