Výsledky 1 až 18 z 18

Téma: Recovery - ztráta dat

Standardní Recovery - ztráta dat

Mam disk MAXTOR 120 GB ATA 133 MHz a pri zalohovani dat na jinem pocitaci mi pri startu zacal hlasit, ze ho nevidi jako MAXTOR a nejake cislo ale vypisoval spoustu klikihaku... Ve windowsech je videt jako partitiona, ale nelze se do ni podivat, stejne tak checkdisk nefunguje a kontrola disku v partition magicu hlasi tuhle chybku Error 1527, Bad update sequence number.. Nemate nekdo reseni? lezi mi tam spousta dat, a jsou velmi dulezita....nejakej recovery software nebo...? dik

Member Avatar uživatele tnema
    Věk
    47
    Vliv
    260

Standardní gdb

ve faq zjistis treba get data back nebo testdisk
    nejen ja vim co bude asi nasledovat

Standardní

ted zkousim ten getback, neco jsem si uz nacetl, ale rad bych se dopatral chyby ktera nastala, protoze mi disk ani nespadl, ani mi nevyhorel zdroj, jen jsem ho prendaval z poče do poče a při vraceni mi nedovolil se do nej vubec podivat, pak na chvili naskocil, ale nektera data uz byla ztracena, a po win checkdisk uz nefunguje vubec....tak nevim, co se mohlo zkazit...

Member Avatar uživatele tnema
    Věk
    47
    Vliv
    260

Standardní

Citace Původně odeslal xyxao
    ted zkousim ten getback, neco jsem si uz nacetl, ale rad bych se dopatral chyby ktera nastala, protoze mi disk ani nespadl, ani mi nevyhorel zdroj, jen jsem ho prendaval z poče do poče a při vraceni mi nedovolil se do nej vubec podivat, pak na chvili naskocil, ale nektera data uz byla ztracena, a po win checkdisk uz nefunguje vubec....tak nevim, co se mohlo zkazit...
    presne tohle si mi taky stalo vytahl sem disk, zapojil jiny zkopcil data, pak vrazil zpet svuj a hov.., obnova, format tot vse
    edit: nejen me, kdyz projdes tuhle sekci tak tu toho je fakt habakuk napsano

Standardní

a ten GetDataBack, ma nejakou slusnou ucinnost?

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

kdybys misto okamziteho psani zkusil trosku hledat, tak bys zjistil, ze ano.

jinak to co ti hlasi v biosu znamena bud vadny kabel, nesnasenlivost s nejakym dalsim ide zarizenim ( presne to se mi u maxtoru stalo ) anebo to, ze odchazi do vecnych lovist.
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

2mISHA: ja cetl, ale nikde jsem se o jeho ucinnosti nedocetl, mohl by si prosim odkazat rovnou na tema, kde je to zminene? S klikihakama jsem to uz vyresil, bylo to pravdepodobne jine zarizeni, ktere zlobilo, ale aby odchazel do vecnych lovist, tak tomu se mi nechce verit..dyt ho mam sotva pulroku....to by bylo moc ne?

Vliv
    357

Standardní

netusim. ja uz maxtor nemam, takze to neresim. odkazat? ano odkazu te sem http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=65251 a urcite si poradis. nicmene resit ucinnost to slysim poprve

Standardní

2mISHA: resim ucinnost, protoze me zajima, jak moc je GetBackData ucinnej pri restorovani dat....

Vliv
    357

Standardní

tak ja nevim. je to jeden z nejlepsich normalne dostupnych softu ( krom jeste par dalsich doporucovanych ). takze bud resis ucinnost, anebo ti jde o zachranu dat.

pokud ti jde o data predevsim, zavolej do specializovane firmy. a zaplat si to.

Standardní

možná se ptám jako mamlas, ale ted jsem jeste koukal na správu disku a ten muj je tam oznacenej jako "v pořádku", ale kdyz na nej kliknu pravym, tak mi v moznostech nabizi - Oznacit oddil jako aktivni - ma to souvislost s tim, ze nemuzu nacist disk?

Vliv
    357

Standardní

pristup k disku je limitovan hw ( disk, datovy kabel, napajeni, radic ) a sw ( partition, "fat" tabulka - beru to pouze jako informativni oznaceni atd ).

samozrejme partition musi byt aktivni, aby k ni bylo mozno pristupovat ( trebas na boot ). take disk musi byt v systemu prihlasen a !oznacen! jinak neni videt. to, ze neni aktivni partition by ti ovsem nemelo branit v pristupu k datum.

kdyz ti system najede, tak ten disk vidis ( pismenko )?

Standardní

jasne, ze vidim, ale at uz pres win. commandera nebo pruzkumnika na nej nemuzu pristoupit..

Standardní

takze to nepomohlo, ale getdataback, ma opravdu vytecnou "ucinnost " a to se mi hodi....horsi to je z mistem, ale dulezite veci jsou

Vliv
    357

Standardní

Citace Původně odeslal xyxao
    jasne, ze vidim, ale at uz pres win. commandera nebo pruzkumnika na nej nemuzu pristoupit..
    tak tam bude nejaka dalsi vec. no getdataback for ntfs ( for fat ) je v pohode. dalsi jsou napriklad testdisk, restoration atd atd. viz hledat.

otazkou je, jak moc ( a proc ) mas poskozene data. rikam, pokud ti na tom zalezi, dej ten disk odbornikum.

Standardní

jeste mne napadlo... neni to bootovaci disk je jen datovej 120 giga jak jsem psal, ale pri formatu si vytvari 8 MB partitionu, ktera je ve sprave oznacena jako neprirazena a pak mam primarni oddli s 114 GB dat..

Kdyz totiz jdu na vlastnosti disku ukazuje mi, ze tam nemam ani bajt volnyho mista, protoze tam neni ani jeden bajt vubec, ale pritom ve sprave mi ukazuje tu druhou partitionu, kde velikost zobrazuje.

Partition Magic mi ukazal ze ty neprirazene 8 MB partitiony (pokud to jsou partitiony ) mam i u systemoveho disku, ale tam je razena jako posledni, hraje to nejakou roli, kde se vyskytuje tahle nenaformatovana partitiona? popripade, jak se zmenit jeji misto?

Vliv
    357

Standardní

tech 8M muzes klidne zrusit. staci o to misto rozsirit aktualni partition. ale rozhodne bych to byt tebou nedelal. vubec netusim, jak to v tom kompu mas udelane. a momentalne ani nemam silu dal nad tim premyslet. zkus to trosku priblizit. zitra si to prectu a eventualne budu resit dal.

Standardní

Takze vse se diky getdataback vydarilo, diky moc vsem za pomoc, zaslouzite si vic, ale to nekdy jindy a diky i mistrum co vedou tenhle webik.

all data restore

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání