Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: Hlučnost mechaniky - čím zpomalit?!

Standardní Hlučnost mechaniky - čím zpomalit?!

Koupil sem si novou palíru NEC ND-3520 a zatím je v pohodě teda až na to že při max. rychl. je jak vysavač. Vadí mě to jen u filmů, kde ale takové rychl. nepotřebuju, tak nevíte jakým softem by se to dalo zpomalovat

Hledal sem co to šlo tady i na google, ale nic sem nenašel, tak mě snad poradíte.....
    -sem si říkal že bude určitě LOCK ale fakt sem to nikde nenašel tak snad ne

Standardní

Nero Drive Speed. Funguje skvěle.

Standardní

THX, bohužel zrovna doma nemám žádný dvd film abych to otestoval, ale dyž sem dal z jednoho dvd kopírovat a pak to omezil na 1x tak to kopírovalo pořád stejnou rychlostí, tak nevím

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

nektere mechaniky zpomaleni dvd/cd nepodporuji. jak je to s nec netusim, protoze ji nemam. ale na me lg to funguje tak nejak pofiderne.
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Senior Member Avatar uživatele sAd
    Vliv
    268

Standardní

Citace Původně odeslal mISHA
    nektere mechaniky zpomaleni dvd/cd nepodporuji. jak je to s nec netusim, protoze ji nemam. ale na me lg to funguje tak nejak pofiderne.
    tak tak... na mojí CDRW samsung sw-240B to jde bez problémů a na DVD-romce samsung SD-616Q vůbec a prozatím jsem ani nezjistil, jak by to jít mohlo...
    YUKI > HP 6710b > Intel Core 2 Duo Mobile T7250 2 GHz > 2×1024 MB Nanya DDR2, 667 MHz > intel X25-M G2 80 GB SSD > dokovací stanice HP 2008 120W > LCD HP LP2275w
    SORA > Intel Little Falls 2 > Intel Atom 330 1,6 GHz > 1×2048 MB Corsair DDR2, 667 MHz > Samsung SpinPoint F1 HD322HJ 320 GB
    ERI > Nokia 700 > Belle FP1

Senior Member Avatar uživatele Lord Owl
    Vliv
    273

Standardní Re: Hlučnost mechaniky - čím zpomalit?!

Citace Původně odeslal Thoma$
    Vadí mě to jen u filmů, kde ale takové rychl. nepotřebuju,
    Ty se na filmy díváš z mechaniky ??
    No, pak někdy napiš za jak dlouho jsi šel do obchodu pro novou.

Možná je to jen moje blbá teorie, ale ty naše mechaniky (i nové) jsou na tom s životností ne zrovna nejlíp, takže praktické 100% využívání jejich funkcí rovná se jejich předčasná smrt.
    Core Duo2 2,66Ghz, 2048 DDR2-dual Kingmax, 320 Gb WDG RE2 SataII(16Mb cache),GeForce 7950GT 512 MB PCIe, NEC AD-7173A,DVD-RW/TOSHIBA SD-M2012,DVD, siť int. Realtek, mb-MSI P35 Neo2-FiR,int.Realtek HD Audio, mon. NOKIA 446 Pro.

Senior Member Avatar uživatele sAd
    Vliv
    268

Standardní Re: Hlučnost mechaniky - čím zpomalit?!

Ty se na filmy díváš z mechaniky ??
    a co je na tom tak divného... ...

btw. moje mechanika si sama reguluje rychlost podle potřeby datového toku, takže je při sledování dvd filmů neslyšná...[/quote]
    YUKI > HP 6710b > Intel Core 2 Duo Mobile T7250 2 GHz > 2×1024 MB Nanya DDR2, 667 MHz > intel X25-M G2 80 GB SSD > dokovací stanice HP 2008 120W > LCD HP LP2275w
    SORA > Intel Little Falls 2 > Intel Atom 330 1,6 GHz > 1×2048 MB Corsair DDR2, 667 MHz > Samsung SpinPoint F1 HD322HJ 320 GB
    ERI > Nokia 700 > Belle FP1

Standardní

De mě to v poho(nero drive speed) a to si myslíš že je to s tou životností až tak špatné?!

Senior Member Avatar uživatele Strby
    Vliv
    274

Standardní

existuje jeste jeden program (nevzpomenu si na jmeno -> google) ale ten to dela tak ze si kus filmu nahraje do ramky (nebo na disk??) a pak prehrava z toho..
    my friend on the road: IBM R61 + Octavia Combi TDI

Standardní

Tak jestli se divas na DVD filmy tak mechanika je cte 5x a to je opravdu neslysitelna. Co se tyce filmu na CD, popr vypalenych na ne-VideoDVD tak tady je, pravda, zapotrebi pouzit zpomaleni a to Nero Drive Speed na tehle mechanice zvlada skvele!
    Co se tyce zivotnosti mechaniky tak muzu sdelit vlastni zkusenost s postarsim Teacem 32x8x8 kterym jsem 3roky prehraval prehrsle filmu, vypalil pres 3000CD a porad je skvele funkcni! Dnesni mechaniky natom nejsou uz tak dobre a vyrobci si nelamou hlavu s nejakou zivotnosti tak bych radu Lorda Owla vzal vazne a pouzival vsechny opticke mechaniky co nejmene.
    ASUS A6T-AP017

Standardní

Citace Původně odeslal Fraj#r
    Dnesni mechaniky natom nejsou uz tak dobre a vyrobci si nelamou hlavu s nejakou zivotnosti tak bych radu Lorda Owla vzal vazne a pouzival vsechny opticke mechaniky co nejmene.
    Nekupuješ mechaniku abys ucpal díru ve slotu. Naopak doporučuji používat dle libosti ..... dobrá mechanika vydrží spoustu let a špatnou prostě vyreklamuješ a mnohdy na tom ještě vyděláš, protože dostaneš nejnovější model. Když už šetřit, tak po uplynutí záruky.

Senior Member Avatar uživatele Lord Owl
    Vliv
    273

Standardní

No bohužel trend je takovej, že i ti dříve lepší a dražší výrobci přechází na nekalé postupy těch levnějších.

Kupříkladu značka TEAC je již minulost, jak jistě většina ví.
    A pokud vím, tak Plextor taky občas šáhne po OEM výrobci, takže záleží na tom, kam až to nechají dojít.

Jinak optické mechaniky skutečně neslouží na ucpání slotů, ale při dnešní kapacitě HDD-disků, není problém použít mechaniku na nakopírování na disk a z něj si film pustit.

Ta optika se tím ušetří, to mi nikdo nevymluví.

S tou reklamací je to trošku zkreslené, protože z vlastní zkušenosti můžu říct:
    Po roce jsem reklamoval SONY CD-RW palírnu 193 E.
    Měl jsem ještě záruku rok na obdrženou náhradu novou SONY CRX 230E, ale ta chvíli po jednom roce odešla taky.
    Byl jsem stejně po záruce a musel jsem do toho zase rvát prachy.
    Prostě dneska se dá všechno koupit buď to levně, nebo draze. Cesty mezi tím vychází skoro tak, jako ty drahé varianty.

Kvantita opět drtí kvalitu - bohužel
    Core Duo2 2,66Ghz, 2048 DDR2-dual Kingmax, 320 Gb WDG RE2 SataII(16Mb cache),GeForce 7950GT 512 MB PCIe, NEC AD-7173A,DVD-RW/TOSHIBA SD-M2012,DVD, siť int. Realtek, mb-MSI P35 Neo2-FiR,int.Realtek HD Audio, mon. NOKIA 446 Pro.

Standardní

Citace Původně odeslal Lord Owl

Jinak optické mechaniky skutečně neslouží na ucpání slotů, ale při dnešní kapacitě HDD-disků, není problém použít mechaniku na nakopírování na disk a z něj si film pustit.

Ta optika se tím ušetří, to mi nikdo nevymluví.

S tou reklamací je to trošku zkreslené, protože z vlastní zkušenosti můžu říct:
    Po roce jsem reklamoval SONY CD-RW palírnu 193 E.
    Měl jsem ještě záruku rok na obdrženou náhradu novou SONY CRX 230E, ale ta chvíli po jednom roce odešla taky.
    Byl jsem stejně po záruce a musel jsem do toho zase rvát prachy.
    Prostě dneska se dá všechno koupit buď to levně, nebo draze. Cesty mezi tím vychází skoro tak, jako ty drahé varianty.

Kvantita opět drtí kvalitu - bohužel
    Pokud vím tak pokud se produkt musel v záruce vyměnit tak na ten nový produkt běží nová záruka....
    btw mě šlo hlavně o dvd-video a imho kopírovat celé dvd na disk není zrovna nejlepší řešení.....

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání