Výsledky 1 až 17 z 17

Téma: case vlastni konstrukce - jaky material?

Standardní case vlastni konstrukce - jaky material?

zdravim Vas vsechny...
    planuju udelat svuj vlastni case, predpoklady jsou pevna konstrukce (caste prenaseni - neco okolo 20-30kg), velke rozmery (cca bigtower), atd ...

uvazoval jsem nad hlinikem (nejake profily)
    "L" - na hrany ; "U" - uchyty komponent...
    jako nejrozumnejsi reseni mi pak pride nytovacka a kdyztak nejaka pajka na vzpery

neco podobneho jsem uz nasel: (http://www.bit-tech.net/article/153/2) - presne tak si tu konstrukci predstavuju - hlavne by mela jit udelat v mensi dilne

nemate nekdo s timto zkusenosti?
    kde by se dali koupit profily? (jak silne?)
    nejake jine reseni? (plechy? laminat?)
    jde udelat opravdu pevna konstrukce jen nytovackou? (unava materialu?)

dix moc za reakce

Standardní

Hliníkové profily dodává ALUPA http://www.alupa.cz

ovšem kde je seženeš v maloobchodě to nevím,
    ale zkusil bych klasicky Baumax, Bauhaus, Obi ....

Co se týká nýtovačky,
    tak pokud použiješ nerezové nýty,
    tak by to mohlo něco vydržet ...
    Cenzura, jak za totáče ...

Standardní

tusim ze to urcite budou mit ve ferone (http://www.ferona.cz)

btw, nenapada vas nekoho, jak vyresit roh? budou tam spojeny tri profily - v pripade "L-ek" by to slo vyresit snad tou nytovackou...

v jinym pripade, svarit jen ty rohy? nebo celou pevnou ocelovou konstrukci a na ni pak nejtovat zbytek?

dix, jen piste dal...

Standardní

a co udelat kostru z hranolu a boky k nemu jednoduse prisroubovat? v pripade hliniku by to nebylo ani moc tezky a pevny to bude urcite a dalsi plechy (kos na cdrom, hdd atp.) se k tomu daji taky prichytit bez problemu... taky jsem uvazoval o custom kejsu a tohle mi nepripada jako spatnej napad, lec vyhrala lenost/nedostupnost matrose a kejs mam koupenej
    X2 5000+ Black Edition @ 3.4GHz ■ Asus M3N-HT ■ Patriot LLK @ CL3 ■ Samsung F1 ■ 8800 GTS 320-bit ■ Enermax PRO82+ ■ Cavalier 3 ■ Eizo + Samsung
    UMPC @ 1.2GHz - 1.6GHz ■ Windows 7 + Origami ■ touchscreen ■ 721g ■
    Snow Leopard 10.6.6

Standardní

Citace Původně odeslal Pavlista

v jinym pripade, svarit jen ty rohy? nebo celou pevnou ocelovou konstrukci a na ni pak nejtovat zbytek?
    Vidím, že víš o tom, že se dá hliník svařovat tak v tom případě bych to nechal svařit.
    Nejdříve bych zajistil někoho kdo svařuje ten hliník a až potom bych nakupoval ten hliník, protože ne každý se dá dobře svařovat...

Co se týká rozměrů tipnul bych to tak na 30 x 30 x 3 mm.
    Pokud by to byl lisovaný profil, měl by jít i dobře svařovat...

Senior Member Avatar uživatele Klon
    Věk
    37
    Vliv
    276

Standardní

rohovej hlinikovej profil mejvaj v nabytku a potrebach pro dum(probyt), pouziva se to na ochranu rohu, 3 metry ho stojej asi 80kc... maj dva rozmery, ale tedka nevim jaky,bylo to asi 2cm*2cm,tlusty milimetr, ale jistej si nejsem
    e4400@3Ghz(def.v.+BOX),Gigabyte GA-965P-DS3P, 2x1024 ADATA 800mhz, 7600gt pasiv,2x80gb RAID0
    Vodník v rekonstrukci, DIY repro ve výstavbě.

Standardní

svarovani neni spatnej napad ale ne kazdej ti to udela, kamarad mi zkousel svarovat 2mm a nejdriv to nedrzelo, pak to zase propalil skrz. nakonec jsme koupili jiny elektrody a pak uz to slo, vysledek perfektni ale podruhy mi to prej delat nebude
    jinak ty 3mm si myslim ze uz je dost tlusty, bohate staci 2mm (na kostru) a 1mm na bocnice
    X2 5000+ Black Edition @ 3.4GHz ■ Asus M3N-HT ■ Patriot LLK @ CL3 ■ Samsung F1 ■ 8800 GTS 320-bit ■ Enermax PRO82+ ■ Cavalier 3 ■ Eizo + Samsung
    UMPC @ 1.2GHz - 1.6GHz ■ Windows 7 + Origami ■ touchscreen ■ 721g ■
    Snow Leopard 10.6.6

Standardní

myslel jsem svarovat ocelovou konstrukci - jinak z dutejch hranolu 3x3x0.4? sme delali vozik na stavbu, takze nosnost je zarucena, ale zalostna bude vaha a presnost svaru (konstrukce - ale to spis kecam ze strachu z vahy ), precijenom nechci pridelavat nejake kose (na srouby s podlozkama), ale jen plechy, aby bylo vse co nejednoduseji pristupne a dobre uchladitelne... ale zatim se to zda jako nejlepe realizovatelne reseni, pre opravdu jine napady nemam
    ty dute hranoly sou asi nejlepsi, pre se z jedne strany daji udelat zavity na bocnici a z druhe strany na "interier"... jinak napada Vas jak se da pridelat bocnice (aby nevznikly spary, ostre hrany a nekoukala konstrukce, srouby?) jak by ste resili? mozna ze na exterier pouziju drevenou dyhu... (je to pekne a dobre se s tim pracuje, nez nejakej vosklivej zprohejbanej plech :P)

skusim se podivat jeste na ty ochrane rohy, ale pochybuju o jejich pevnosti :/
    se svarenim tech 0.3 by snad bejt porblem nemel, ze? treba jeste z tech dutejch hranolu jeste delaj mrize... tak to preci musi neco vydrzet...

jinak dik moc za reakce, jen tak dal, piste...

Member
    Věk
    44
    Vliv
    281

Standardní

http://www.sweb.cz/ZeeZ/Case/
    - ja to delam z hlinikovych plechu 2mm silnych a spojovane to je L profily 20*20*2. Pevne se mi to zda dost.
    Pekne jsem se s tim rezal a kdyz vcera prisel znamy, abych mu "opravil" komp, tak mi rekl, ze to mohli v praci vystipat na nejake masine... nastesti se hlinik nereze vubez spatne.
    Hope is the first step on the road to disappointment.
    Alcohol is the first step towards alcoholism.

Standardní

Citace Původně odeslal ZeeZ
    Pekne jsem se s tim rezal a kdyz vcera prisel znamy, abych mu "opravil" komp, tak mi rekl, ze to mohli v praci vystipat na nejake masine... nastesti se hlinik nereze vubez spatne.
    Máš to mooc pěkně nařezané,
    na první pohled bych to netipl na ruční práci.

Senior Member Avatar uživatele MISKOBOSS
    Věk
    41
    Vliv
    298

Standardní

paradni prace
    proc jsi vzadu neudelal diru na vyfoukavani z case?
    kolik stal ten material?
    Apple MacbookPro 13,3 (late 2011) - je perfektni :D

Member
    Věk
    44
    Vliv
    281

Standardní

Vzadu neni otvor pro vyfuk z case proto, ze do spodni casti case zadny vzduch proudit nebude.
    Cele je to zamysleno pro vodni chlazeni, pricemz vymeniky budou umisteny v tom "tunelu" nahore.
    Jeste nevim, jak udelam chlazeni disku. Otvor vepredu na vetrak mam a asi to udelam tak, ze se vzduch dostane ven spodni casti (tam jeste udelam nejaky otvor(y).
    No uvidi se, jak to pujde. Otvor tam pridat muzu kdyztak...
    Jo, cele je to vyrezane jednim listem pilky. Mel jsem jich asi 5, ale 4 z nich odesly temer okamzite (zuby se lamaly). Tim patym jsem to pak udelal vsechno (asi nejaky zazracny list, ci list z doby, kdy se veci delaly kvalitnejsi

Material - plech 2x1m rozrezany na priblizne 0,5x0,5 kusy (8 kusu) me stal 1070,- Kc ve firme Alun.
    L profily ve stejne firme me staly asi 150,- Kc
    Nyty me vysly asi tak na 400,- Kc v Hornbachu.
    Hope is the first step on the road to disappointment.
    Alcohol is the first step towards alcoholism.

Senior Member Avatar uživatele falcon
    Věk
    41
    Vliv
    262

Standardní

Citace Původně odeslal ZeeZ
    Vzadu neni otvor pro vyfuk z case proto, ze do spodni casti case zadny vzduch proudit nebude. Jeste nevim, jak udelam chlazeni disku. Otvor vepredu na vetrak mam a asi to udelam tak, ze se vzduch dostane ven spodni casti (tam jeste udelam nejaky otvor(y).
    Co to tu pises za blaboly? Ty vety se ti protirecej, na obrazku mas diru pod zdrojem (zrejme 120 vetrak), takze vzduch tam nejak proudit musi...uz kvuli chlazeni mosfetu a podobnejch veci...
    COMP n.2.0 - CPU: Intel i7-4770K@3,7 (1,05V) + TR HR-01, RAM: G.SKILL RipjawsX DDR3 2x8GB 1600MHz CL9, MB: GB Z87X-D3H, VGA: ASUS GTX660Ti TOP 2GB, HDD: Samsung SSD 250GB Basic, WD 2TB AV-GP, CASE: miniRaven "prototype", PSU:Seasonic SS-660XP2 F3 Platinum 660W, DVDRW: LG, MOUSE: Gigabyte M6880, SND: FiiO E10 OLYMPUS + Audio-Technica ATH-T500, LCD: 24" DELL U2412M, NET: Wi-Fi 16MBit Tlapnet (NEW)
    BACKUP - CPU: Intel C2Q Q9400@3,4 (8x425) + TRU120E, RAM: 6GB A-DATA EE 800, MB: GB EP45-DS3P (F8), VGA: Sapphire 5850 Extreme 1GB, HDD: WD 640GB AAKS, CASE: 3R System 101 Silver |falcon edition| PSU: Corsair HX520, DVDRW: Samsung SH-S182M, LCD: 20" LG L2000C-SF
    Casemod miniRaven - "forever" on progress.....Mazda 6 2.0 Combi TE (08´) consumption

Senior Member Avatar uživatele MISKOBOSS
    Věk
    41
    Vliv
    298

Standardní

aji kdyz to zamyslis na vodni chlazeni, precejenom bych tam udelal otvor
    v PC netopi jenom CPU+NB+GK(coz urcite dobre vis)

dodatecne se to blbe dela

jinak to vypada fakt super

jednou jsem se pokousel udelat neco podobnyho ze dreva, ale bylo to fiasko

EDIT: falcon me predbehl
    Apple MacbookPro 13,3 (late 2011) - je perfektni :D

Standardní

Ze zeleza a svaret to vubec nedoporucuju. Kamarad to delal 1 mm porfilu L a neni to pevne a je to moc tezke, z 2 mm je to uz pevne, ale tezke je to vazne jak svi.na, nehlede na to, ze se to pri svarovani krouti a deformuje a udrzet to vse v uhlech je fakt sila. jedine hlinik.
    IMHO Trance will never die...

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Standardní

Taky bych se priklanel k nazoru, ze svareni je zbytecny... Pokud nejsi opravdu svarec-borec, tak to proste neuhlidas, aby se ti to nikde nezkroutilo... A hlinik bude IMHO OK, zelezo je fakt priserne tezky... Doufam, ze pak hodis fotky, zajima me , co z toho nakonec vyleze
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Standardní

jo ted mam hrozny dilema, protoze ten case je paradni
    btw, co budes davat na kryti? a jak s hranama? jenom zabrousis? jo a kolik ti to zabralo casu?

zelezo je dost tezky, ale zase ten case muzu capnout za kus konstrukce a nemusim se bat ze se mi nekde prohne plisek a poskodi hw...
    jinak bych udelal fakt vic pruduch, protoze MB potrebuje urcite alespon minimalni ofuk na kondenzatory atd...

jeste to musim znova poradne rozkreslit a vzdat se nejakejch napadu... mozna ze nakonec vznikne desktop

jinak dix moc za reakce, piste dal co vas napadne

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání