Jeden znamy me laka na ASP z duvodu komercniho vyuziti. Ale co jsem si proletel v rychlosti VBS, tak mam pocit, ze to je hrozny jazyk, s desivou syntaxi a minimem funkci.
Jenze prave tohle me dava za velke plus, protoze malokdo schopny je v tom ochoten pracovat a ma zakazku velkeho projektu v ASP.
Osobne mam pocit, ze ten projekt je horka brambora, ktery nikdo nechce delat, protoze je to vazne velky projekt a volil bych na to radeji jiny jazyk.
Oproti tomu v ASP .NET si mohu zvolit jazyk ve kterem to muzu psat, kde treba C# neni spatna volba. Ale co jsem jen tak letmo si o tom neco zjistoval, tak ASP .NET neni zrovna moc nasazovane.
Takze by me zajimaly nazory tech lidi, co s timto prisli do kontaku, jestli je duvod se zabyvat ASP s jeho desnym VBS, jak je na tom ASP .NET, co se tyce komercniho vyuziti.
Jednou jsem delal malou vec v Jave+JSP na Blazix serveru a ackoliv pry je Java pro serverove aplikace "rychla", tak to jelo jak zpomaleny film, tak tady by me take zajimaly nazory, pokud v tom nekdo delate.
Jinak, co se tyce webu, tak tam pouzivam vetsinou PHP+napojeni na databazi, XTHML+CSS, Javascript, takze srovnani hlavne s PHP by bylo super, o objektech se netreba rozepisovat, tam jsem si kladu a zaporu vedom.
Diky za kazdou odpoved na tuto "kratsi" otazku.