Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: ASP vs. APS .NET vs. Java(JSP) - komercni vyuziti

Senior Member
    Vliv
    289

Standardní ASP vs. APS .NET vs. Java(JSP) - komercni vyuziti

Jeden znamy me laka na ASP z duvodu komercniho vyuziti. Ale co jsem si proletel v rychlosti VBS, tak mam pocit, ze to je hrozny jazyk, s desivou syntaxi a minimem funkci.
    Jenze prave tohle me dava za velke plus, protoze malokdo schopny je v tom ochoten pracovat a ma zakazku velkeho projektu v ASP.
    Osobne mam pocit, ze ten projekt je horka brambora, ktery nikdo nechce delat, protoze je to vazne velky projekt a volil bych na to radeji jiny jazyk.
    Oproti tomu v ASP .NET si mohu zvolit jazyk ve kterem to muzu psat, kde treba C# neni spatna volba. Ale co jsem jen tak letmo si o tom neco zjistoval, tak ASP .NET neni zrovna moc nasazovane.

Takze by me zajimaly nazory tech lidi, co s timto prisli do kontaku, jestli je duvod se zabyvat ASP s jeho desnym VBS, jak je na tom ASP .NET, co se tyce komercniho vyuziti.
    Jednou jsem delal malou vec v Jave+JSP na Blazix serveru a ackoliv pry je Java pro serverove aplikace "rychla", tak to jelo jak zpomaleny film, tak tady by me take zajimaly nazory, pokud v tom nekdo delate.

Jinak, co se tyce webu, tak tam pouzivam vetsinou PHP+napojeni na databazi, XTHML+CSS, Javascript, takze srovnani hlavne s PHP by bylo super, o objektech se netreba rozepisovat, tam jsem si kladu a zaporu vedom.

Diky za kazdou odpoved na tuto "kratsi" otazku.
    Intel C2D 4300, 1GB DDR2, 120GB Seagate, nVidia7600GT pasiv.

Senior Member mince Avatar uživatele mraky
    Vliv
    297

Standardní

Mne by zajimalo co byla ta Javovska aplikace zac. Ono totiz spousta lidi napise aplikaci postavenou na reflexi a jeste k tomu prasacky a divi se, ze je to pomale. Jinak k tematu ASP uz snad ne...to jdi do dotNetu...

No a k PHP...je to dobrej jazyk. Jednoduchej, ale na velky podnikovy aplikace fakt ne.
    Pište česky: hold × holt

hold – projev pocty nebo úcty (další význam je výkupné, vynucený poplatek ve válce)
    holt – povzdech; ve významu „inu, zkrátka a dobře“

Senior Member
    Vliv
    289

Standardní

Jednoducha aplikace, zapis predmetu na zkousky, registrovani zkousek, proste pripojeni k databazi, vlozeni, natahnuti dat a vystup na web, nic sloziteho, kratky kod, ale refresh stranky par sekund zabral. Teda kod zadna slava, psal jsem to hodne narychlo a byla to moje prvni zkusenost v Jave, ale jsem myslim, ze zase az tak spatne to nebylo a ani dlouhe aby to zpracovani pozadavku na serveru bylo tak zdlouhave, ale rad se necham vyvest z omylu

Ale hlavne by me zajimalo, jak je to s nasazenim .NET, proste jestli je rozsireny a ma smysl se s nim zaobirat, nebo se radeji venovat Jave a zdokonalit se v ni, prece jen jeji multiplatformost je obrovska vyhoda a co vim, tak hodne bankovnim systemu je na ni postavenych.

Vliv
    297

Standardní

Rozsireny neni, ale muzes si byt jisty, ze microsoft ho protlaci. Ja osobne zustavam u Javy, protoze je alespon u nas ve firme PODSTATNE rozsirenejsi. Ale tim bych .NET nijak nezatracoval.

No a s temi bankovnimi systemy mas pravdu. .NET je tu zatim moc malou dobu na to, aby tu nekdo vytvoril framework, pod kterym udelas tu aplikaci.

hold – projev pocty nebo úcty (další význam je výkupné, vynucený poplatek ve válce)

Senior Member
    Vliv
    289

Standardní

Muzes me sem hodit nejake podrobnejsi info o programovani web aplikaci v Jave, popripade nejake dobre linky?

Jinak jeste k te moji aplikaci. Byla to jen semestralka, takze zadne slozitosti, byla to jen cast toho, co by to melo umet, jinak by to bylo podstatne vetsi a delsi....

Coz me jeste vede k dalsi otazce. V posledni dobe se divam na cim dal slozitejsi aplikace a potreboval bych nejake dobre zdroje, odkazy na knihy, jak provest spravne analyzu, nepocitam, ze by me to naucili na skole a myslim ze, je to velke plus to znat, takze pokud bys take neco mel, byl bych hodne vdecny.

Vliv
    297

Standardní

Citace Původně odeslal Lopan
    Muzes me sem hodit nejake podrobnejsi info o programovani web aplikaci v Jave, popripade nejake dobre linky?

Jinak jeste k te moji aplikaci. Byla to jen semestralka, takze zadne slozitosti, byla to jen cast toho, co by to melo umet, jinak by to bylo podstatne vetsi a delsi....

Coz me jeste vede k dalsi otazce. V posledni dobe se divam na cim dal slozitejsi aplikace a potreboval bych nejake dobre zdroje, odkazy na knihy, jak provest spravne analyzu, nepocitam, ze by me to naucili na skole a myslim ze, je to velke plus to znat, takze pokud bys take neco mel, byl bych hodne vdecny.
    No u mne se toho hodne vaze k mymu chlebodarci a ty informace ti dat nemuzu. Mrkni se na framework Struts, tedy pokud nechces psat aplikace typu tvoje semestralka. Staci trosku googlit a mrknout se na SourceForge.net. Urcite tam neco bude.

S tou analyzou to bude horsi, potreboval bys videt examply a ty se moc nepublikuji

Senior Member
    Vliv
    289

Standardní

Ok mrknu na Struts.

Hmm toho jsem se bal, ze to bude chtit examply .

Zkusim googlit..., diky za info.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání