uz jste nekdo premysleli nad efektivnejsim a hlavne tissim chlazeni chipsetu na teto desce?(DFI lanparty nF4 ultra)
uz jste nekdo premysleli nad efektivnejsim a hlavne tissim chlazeni chipsetu na teto desce?(DFI lanparty nF4 ultra)
Naposledy upravil MISKOBOSS; 29.12.2005 v 00:06.
Apple MacbookPro 13,3 (late 2011) - je perfektni :D
ja a short24 jsme uz tenhle problem zacali resit...
Kupodivu nejsnadnejsi bude asi udelat waterblok, ale to je vychodisko jenom pro vodnikare. Udelat dobrej pasiv, kterej by se dal pouzit i pro kombinaci s dlouhou grafikou, ktera zasahuje az k SATA konektorum, bude asi problem...
()__()
(<'.'>)
(")_(")
jestli budes delat nejakej WB tak si me rovnou napis do zajemcu!!!Původně odeslal Pirs
beru ho hned
vodnika mam od tebe
add pasiv:
kdyz ty zebra upravim tak, aby se tam vesel spolecne s grafikou, tak by to nemel byt problem
je pravda ze ten pasiv nebude osove soumernej, ale to by snad nevadilo
Osová nesouměrnost nebude v případě, který si představuju já, vadit ničemu, imho ani esteticky.
Já bych vzal nějaký fest pasív (hodně vysoký, dobrej by mi přišel z Pentia I třeba), zařízl ho ze stran do tvaru a žebra za slotem, navrtal díry a prošrouboval. Imho je to s přímočarkou tak na hodinu pečlivé práce a uchladit to musí.
[PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
[Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)
Ok, ale tohle bude fungovat jen ciste v tvem a nebo podobnem pripade...me celej chipset prekryva grafika kondikama a chladicem na mosfetech u napajeni, takze max. vyska pasivu muze byt 12mm a to moc chladit nebude.Původně odeslal jan555
![]()
Kolik myslite, ze ten chipset muze topit? 10W? Potreboval bych to vedet, kvuli termalni analyze pasivu.
()__()
(<'.'>)
(")_(")
2pirs: za jakou dobu(odhadem) bys mohl mit ty WB hotovy?
ja jsem ten pasiv myslel jenom jako docasny reseni
to co tam je ted dela strasnej kraval, vubec to nechladi!!
na chipsetu mam 47°C pri zatezi!! to je strasidelny
Tam nejde o to ze to nechladi ale o to ze ten cipset strasne topi.Původně odeslal MISKOBOSS
No prave, ze se mi vubec nechce delat vicemene jednoucelovej blok na jednu konkretni desku. A protoze by vyroba byla delana (krome montaze) komplet na CNC, tak by se vyplatilo jenom vetsi mnozstvi kusu. Pochybuju, ze by nekdo koupil blok na chipset za 1000-1500Kc...Původně odeslal MISKOBOSS
![]()
()__()
(<'.'>)
(")_(")
to je velka skoda ze to vychazi na tolikPůvodně odeslal Pirs
kolik by bylo potreba lidi, aby se ti to vyplatilo delat?
2ALL: to tam opravdu vsichni mate ten fukar?
30-40 ksPůvodně odeslal MISKOBOSS
![]()
Navic si myslim, ze blok na chipset je overkill, pasiv to vyresi...![]()
()__()
(<'.'>)
(")_(")
jakou maximalni bezpecnou teplotu doporucujete pro chipset?
dam tam pasiv
Newim, ja bych rekl tak 55C max.Původně odeslal MISKOBOSS
Tak jsem vytvoril takovej navrh...bude se to muset jeste doladit kvuli tomu kondiku a napajeni nad chipsetem, ale to nebude problem. Predbeznej navrh ve Fluentu (thx to BigBud) vysel dobre, ale na poradny odsimulovani musim preinstalovat wokna, pada mi Qfin![]()
![]()
()__()
(<'.'>)
(")_(")
Ja by som to radsje spravil s hitepipeami. zaklad na chipset normalne ako na grafiky ... tj kvader z hliniku a vnom zvrchu dajme tomu 2 polodiery a navrch to idste .... potom uz len na konci nejak chladit hp.
HP Compaq 8710p: T9300 | 4GB DDR2 | 250GB | Quadro NVS 320M @ 700/1730/950 |WSXGA+ 1680x1050 | Win7x64u ...
Původně odeslal janko_hrasko
![]()
Vzdyt to ma 10-12W...ale proc to delat jednoduse, kdyz...![]()
Akorat nevim kde sehnat vhodny heatpipes...vlastne by stacila jen jedna.
()__()
(<'.'>)
(")_(")
2Pirs:
vypada to zajimave
ja bych to resil zase jinak:
mel bych pasiv, rozmery treba 50x50MM vysky treba 60MM
a v mistech, kudy by vedla grafika, tam by se ty zebra ,,zastrihli,,(zkratili, aby to nevadilo GK)
byl by to takovej jezek, s vyholenym pruhem![]()
Ja videl Zalmana toho nodryho, jen byl ohnutej na miste kde je grafika.
presne tak to mam na Ultra INfinity, protoze pod AGP neni misto narezal jsem pasiv z PII a grafika vede normalne mezi zebrama.Původně odeslal MISKOBOSS
chladi to suprove
.
mohl bys udelat foto?Původně odeslal Prokop
jak jsi vyresil uchyceni?
njn, jenze ja mam 6800GT od Leadteku a to by mel pasiv vysku max. 12 mm a to je malo...Původně odeslal MISKOBOSS
()__()
(<'.'>)
(")_(")
HP sa daju kupit normalne v TNT ako pridavne do zalman case myslim ... a vobec to nieje nejak drahe. Keby sa vas par poskladalo a podelili ste si to, tak by som bohlo byt celkom vpoho aj cenovo. Inak sa este daju HP pouzit so zalman hp hdd chladica. A do kusu hliniku spravit polkruhove diery je imho sranda. Popiripade rovno spravit dieru a strcit HP do toho hliniku s nejakym teplovodivo-lepiacim sajrajtom ... NP. Ale je to samozrejme len navrh a mozno existuju lepsie a jednoduchsie riesenia, ako tu uz ostatny pisali, no pre Pirsa a ludi s podobnym problemom by to mohlo byt jedno z rieseni.
HP Compaq 8710p: T9300 | 4GB DDR2 | 250GB | Quadro NVS 320M @ 700/1730/950 |WSXGA+ 1680x1050 | Win7x64u ...
ale vzdyt jsem ti rekl, ze v mistech, kde by se to melo dotykat GK bys to zkratil!!!Původně odeslal Pirs
ta GK by sla skrz ten pasiv
sem to pochopil, ale ta grafika ma velkej chladic na pametech, takze tam uz moc mista neni...Původně odeslal MISKOBOSS
![]()
()__()
(<'.'>)
(")_(")
2Pirs:
ja netusil ze mas takovy ,,zvire,, na GK
ja pujdu cestou nejmensiho odporu a to je pasiv ve stylu vyholenyho jezka
tak nahodim sve prozatimni reseni:
mam grafiku 6600gt, pasiv je ten od ximy, je to ta prostredni cast, jen jsem ji okudlal na mistech kde by mohl byt problem a nekde se neceho dotykala. na fotce je videt ze kousek vedle je 120 papst od vymeniku. kabel od konektoru od disketovky mi vadil, jenze realne potrebuji disketovku jen na zmenu biosu a na memtest a ten mam ted jako soucast biosu, tak mi odmontovani disketovky vlastne nevadi![]()
k teplotam: neznam mezni hodnoty, jen soudim dle programu Smardguardian, co k tomu davaji a pak dle biosu. Dle SW ma vetrak jet naplno od 45stupnu a dle biosu od 55 stupnu. Ja s resenim na fotce jsem s otackami cca 600 na papstu 120 na 52 stupnich pri bezne kancelarske praci a na 48 stupnich pri cca 1150 otackach [to je pri hrani her, tam mi vyssi hluk tak nevadi]
presto uvazuji o variante 2 a to ala Pirsovo L, kde na tu cast s zebrama pripevnim cely pasiv ximy a upevnim to tak, aby byl co mozna nejidealneji v ceste vzduchu proudicimu od 120 papsta. tam mam volny prostor, tam mne to nebude vadit.
jako variantu tri mam v zaloze tuhle ideu:
jsou to 4 kolinka spojena dohromady, vyska je ok, sirka je 42mm coz je pro chipset akorat![]()
AMD Dual core Opteron 170@2600Mhz [260*10] 1,392Vcore, DFI LANPARTY nF4 nF4 SLI-DR, G.Skill 2Gb PC4000 HZ Series Dual Channel kit, BFG 8800 GT @774,1836x2046, Corsair HX620, LOGITECH MX510, SKYSTAR2 satelit, EIZO FlexScan L768 (6.domaci generace - 486DX66, PentiumPro200, Athlon SlotA 550Mhz, Athlon Tbird 1400Mhz, Athlon Barton 2500+)
vodnik: WB set od Pirse poslední revize, expanzka Cape Coolplex PRO 10, radiator Kadett E via Erty na nem Papst 4412 F/2GL, Eheim 1048 NE VZDY JSEM ON-LINE, NENI CAS :[
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)