Citace Původně odeslal Paolo.n
Jo, souhlas, mozna by to patrilo i sem, dik za presun.

Vystoural jsem jeste na netu nejakou recenzi fototiskaren, co do kvality tisku tam nejlip vychazela prave R300 a oba Canony (iP4000, iP5000), stejne tak i do nakladu, s tim ze iP5000 je o malinko rychlejsi a ma nepatrne nizsi naklady. Problem je, ze o tech Canonech se toho moc nedovim ani z jejich webu (jestli to ma ctecku, jestli podporuje DPOF a tak) a uprimne receno se mi nelibi ten jejich design, i kdyz to neni to hlavni.

Co se tyce ceny, tak bych se rad vesel do cca 5000,- (+/-). Pomer tisku fotek a normalnich dokumentu, to tezko odhadnu, ale rekneme ze tak 30% fotek, mozna vic. Neirigo inkousty pouzivat nehodlam, za tech par stovek usetrenejch se mi nevyplati znicit tiskarnu. Neorigo papiry, to je jina, jenom budu muset vytypovat kterej bude mit dobry vysledky. Vyhoda pro me je, ze vzhledem k moji praci nemusim moc resit cenu fotopapiru.
Jsem naprosto presvedcenej ze fotky z tiskarny budou lepsi nez z fotolabu, nehlede na to ze pred tiskem finalni fotky si muzu vytisknout nejakej nahled a eventuelne zkorigovat barvy, coz mi ve fotolabu neudelaji.

Do laserovky bych nesel, obraz tistenej inkoustem je nesrovnatelne lepsi, pokud teda nemluvime o digitalnich barevnejch tiskarnach za 3 miliony. Navic laserovkou tisknout na leskly fotopapiry, to nevypada dobre, jelikoz toner je na povrchu papiru a tak prekreje ten lesk a fotka je takova "flekata".
Tak už si prosim tě něco kup Nevim, co bys chtěl dál ve specifikací hledat, kdyby to mělo čtečku, tak by to tam určitě napsali.
Mě se Pixma designově moc líbí. Decentní moderní design. Hlavně ji i pěkně zakrytuješ proti prachu a na spodní podavač se díky plastové průhledné krytce taky nepráší.
Co se týče iP4000 vs iP5000, jsou na tom v kvalitě tisku podle mě stejně. Doma mám iP4000, v práci iP5000. Vytiskli jsme stejné fotografie A4 a podle vočka jsme rozdíl mezi nimi nepoznali. iP5000 je o něco rychlejší.