Ahojda Tranzer XTcPůvodně odeslal tranceman
![]()
1)Pokud jsi počítač zapnul a ozvalo se 3x zapipani a pak se PC vypnul, pak by chyba opravdu mohla být v CPU. Obecně pokud se roztočí větráky a rozjede HDD a ozve se 3x zapípání, pak je to chyba grafické karty, třeba špatně zasunutá do slotu apod. Ale to nebude tvůj případ, protože jsi psal, že se po zapnutí a po těch 3 zapípání ten počítač vypne.
Na dálku je těžko soudit, mohl by to být procesor nebo paměť, to je nejpravděpodobnější, ale teoreticky je možný problém i v desce nebo zdroji.
Moje rada je vyndat desku z bedny, dát si ji na stůj a nechat v desce jen CPU, paměť a grafickou kartu. A zkusit vyclearovat CMOS a pak se uvidí, pokud nemáš možnost si půjčit paměť,CPU nebo grafiku, pak se těžko zjistí, čím to je.
Včera jsem reklamoval kolegovi desku MSI K7T Pro, večer renderoval v 3DStudiu MAX, nechal počítač běžet, pak ho standartně vypnul a příští den ho nezapnul. Jen se roztočil HDD a větráky a nic víc, deska ukázala 4 červené ledky, ale raději jsem vzal PCI grafiku, jiný CPU, paměť a zdroj a pak to bylo jasné.
Odešla deska, z ničeho nic...
Ale říkám, těžko posuzovat, pokud u toho nejsem a pokud není čaho se chytnout.
Do Abit KT7A rev 1.0-1.2 jde oficiálně dát max AMD Athlon 1,4Ghz, ale většinou tam běží i AMD AthlonXP 1500-2000+, u revize 1.3 tam jede 100% AMD AthlonXP až do 2100+