Citace Původně odeslal tranceman
Takze sem vcera prisel domu, zapnu pocitac a ozvalo se jen takove zapipani (celkem 3x) a pocitac se hned vypnul... Toto sem zkousel asi 3 a stale se stejnym vysledkem..(((

Lidi poradte mi prosim co to muze byt Me to pripada, ze vodesel procesor, pac pokud ho vyndam, tak uz to prestane pipat a vsechny zarizeni bezi...(HDD,klavesnice se rosviti, CD-otevira)

Jinak procesor nijak nesmrdi, ale je teda poradne zrizenej(volamanej), asi se moc hreje nebo co.. Fakt nevim..Dneska si potrebuju koupit novej CPU, tak mi prosim poradte..Diky

Jinak jakej nejvykonnejsi procesor muzu dat do Abit KT7A?
Ahojda Tranzer XTc

1)Pokud jsi počítač zapnul a ozvalo se 3x zapipani a pak se PC vypnul, pak by chyba opravdu mohla být v CPU. Obecně pokud se roztočí větráky a rozjede HDD a ozve se 3x zapípání, pak je to chyba grafické karty, třeba špatně zasunutá do slotu apod. Ale to nebude tvůj případ, protože jsi psal, že se po zapnutí a po těch 3 zapípání ten počítač vypne.

Na dálku je těžko soudit, mohl by to být procesor nebo paměť, to je nejpravděpodobnější, ale teoreticky je možný problém i v desce nebo zdroji.
Moje rada je vyndat desku z bedny, dát si ji na stůj a nechat v desce jen CPU, paměť a grafickou kartu. A zkusit vyclearovat CMOS a pak se uvidí, pokud nemáš možnost si půjčit paměť,CPU nebo grafiku, pak se těžko zjistí, čím to je.
Včera jsem reklamoval kolegovi desku MSI K7T Pro, večer renderoval v 3DStudiu MAX, nechal počítač běžet, pak ho standartně vypnul a příští den ho nezapnul. Jen se roztočil HDD a větráky a nic víc, deska ukázala 4 červené ledky, ale raději jsem vzal PCI grafiku, jiný CPU, paměť a zdroj a pak to bylo jasné.
Odešla deska, z ničeho nic...
Ale říkám, těžko posuzovat, pokud u toho nejsem a pokud není čaho se chytnout.

Do Abit KT7A rev 1.0-1.2 jde oficiálně dát max AMD Athlon 1,4Ghz, ale většinou tam běží i AMD AthlonXP 1500-2000+, u revize 1.3 tam jede 100% AMD AthlonXP až do 2100+