Výsledky 1 až 3 z 3

Téma: Maly rozsah Rheostatu, jak "zvetsit"?

Standardní Maly rozsah Rheostatu, jak "zvetsit"?

Zdravim,
    mrknete na tohle primitivni zapojeni: http://bit-tech.net/article/52/4 - to prostredni. Nic na tom neni, jen potrebuji aby se mi zeslabovala i ta LED podle toho jak zeslabuju FAN.. ale ten promenej odpor s tou svitivosti diody prdlajs udela.. jak na to?

No nejlepsi reseni by byla diody na 7-12V Ale ta se asi nedela, ze?
    take me napada zda by nepomohlo kdybych misto odporu pred diodou dal usmernovaci diody, ktery by to dostaliyna to 1,9V (vim bylo by jich hodne )?? Asi to bude to same jak s tim odporem, jsem v elektronice zacatecnik, takze nevim.

Member Avatar uživatele 007
    Vliv
    259

Standardní

U tohoto zapojení hodně záleží na výkonu ventilátoru.Pro normální větrák s odběrem 0.2A se napětí na ventilátoru bude měnit mezi 12-8 V a proud LED diodou mezi 21-12 mA.Doporučuju změnit odpor u LED diody na 1000ohm (1kohm),pak se proud led diody bude měnit mezi 12-6 mA a to bude znát (20mA je maximální proud bězné LED diody,ale při 15mAsvítí skoro maximálním jasem).
    C2D 4600,2*Kingston HyperX 1GB PC3200,Leadtek 7600GT,UATA 120G SEAGATE Barracuda+SATA 250G SEAGATE Barracuda,ADMtek AN983 10/100 PCI,Asus P5PE-VM,GSA 4163B,GCC 4480B,19\"LCD LG-L194WT-SF

Standardní

Citace Původně odeslal 007
    U tohoto zapojení hodně záleží na výkonu ventilátoru.Pro normální větrák s odběrem 0.2A se napětí na ventilátoru bude měnit mezi 12-8 V a proud LED diodou mezi 21-12 mA.Doporučuju změnit odpor u LED diody na 1000ohm (1kohm),pak se proud led diody bude měnit mezi 12-6 mA a to bude znát (20mA je maximální proud bězné LED diody,ale při 15mAsvítí skoro maximálním jasem).
    oka oka, diky.. problem byl v tom ze jsem to vse pocital spis tak teoreticky.. takze az prijde fan bude mozna vse jinak

BTW: to by me zajimalo jak je to u tech kupovanych regulatoru -> to musi delat docela psi kusy.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání