Citace Původně odeslal SajmoN
mno neviem ja si pod regulaciou predstavujem nieco ine ako 2 polohy
Automatizace a řízení je vědní obor, který již delší dobu studuji. Představ si, že někdo místo představ to již dávno vymyslel a kvůli Tobě se skripta přepisovat nebudou. Takže jestli chceš plácat nesmysly, tak prosím, ale nesnaž se dělat ze mne vola.

Citace Původně odeslal SajmoN
ad dalsia super vec na chladnicke je ze nema vhodny vymennik na chladenie kvapaliny, rad by som ta videl ako to z toho kuchas ... je to nekompaktne a prilis velke na to aby to clovek narval do nadoby rozumnych rozmerov .. pokial ma niekto dostatocnu zrucnost, nastroje a odvahu, moze to cele prekopat, lenze v tom pripade je to uz rozumnejsie postavit cele z normalnych dielov a direct die .. uz len koli rozdielom vo "freonoch" sa nedaju bezne chladnickove kompresory pouzivat .. stravil som svojho casu vela casu preliezanim vapor phase change sekcie XS .. odporucam to aj tebe
XS znám, nejvíc mám prolezlou sekci chillerů, protože ty mě zajímají nejvíc. Oproti direct die mají totiž mnoho výhod:
  • Je možné použít více bloků, třeba na CPU+GPU+chipset
  • snadná manipulace, jsou to jen hadice s izolací a ne měděné trubky, které se rády lámou
  • mrazicí sys. může být vzdálen od pc (viz. split-klima), takže silent PC
  • možnost regulace díky dvěma okruhům
  • nevýhoda je, jak již zmiňoval PeterM, o pár stupňů menší "zima"