No mozna to patri spis do zvukovek, ale kdyz je to bastl by my own...

No napadlo me, ze bych si pro svuj starej notebook (Dell P120/16MB) bez zvukarny moh postavit tuhle silenost, kterou si kdysi lidi staveli kdyz SB stal nakych 10000,- Ja uz teda ty doby nepamatuju, ale to zapojeni ma neco do sebe.

Mno pozadavky byly takovy, abych moh poslouchat na sluchatka, covoxem napajenym primo z LPT bez dalsich pomocnych zdroju, zesilovace a pod. No ale kdyz sem tak nad tim badal, tak mi prislo blby to udelat z malejch odporu a zatezovat primo sluchatkama, imho by to ta zatez pekne rozhodila.

Tak sem se rozhod pro jinou variantu - kamos mi poradil obvod TDA7050 za 30,- ktery sem pouzil jako vestaveny zesilovac, napajeny ze zbylych linek LPT. Obvod ma pracovat uz od 1.6V a vys. impedance je 32ohm. Odporovou sit R-2R sem udal z 10k a 20k 1% SMD. Cely se mi to podarilo narvat na oboustranny PCB (ano vystacil sem si s lihovkou) do pouzdra canonu. Ted na tom akorat posloucham Edenbridge, no zadny hifi to neni, ale zas mnohem lepsi jak chraplavy speaker. Basy sou OK, ale vysky se mi zdaj zkresleny. Este sem zkousel naky tucarny a tam je to docela bez problemu. Tak sem zvedavej jak se to uchyti na LPT portu toho notebooku. Sema dodam zitra, tady zatim foto: