Výsledky 1 až 3 z 3

Téma: 2 IDE Seagaty a rychlost/pomalost

Standardní 2 IDE Seagaty a rychlost/pomalost

Zdravim,
    mam 2 200GB IDE Seagaty, kazdy zvlast na IDE 1 a 2. NTFS na obou. Problem je, ze mi to z nich kopiruje akosi pomalu. Mezi sebou tak do 30MB/s To se mi vubec nezda normalni. Benchmarky ukazuji vsechno mozne, ale Total Commander ukazuje tyto rychlosti a po mereni tomu je skutecne tak. Slabou masinu nemam, kamosova o GHz slabsi funguje prumerne o 10MB/s lepe. Celkem nevim v cem muze byt problem. DMA je ON, Intel chipset driver take naistalovan (mam to na 3,8P4 s 1GB RAM). Celkove je to line. Pravda je to poprve co jsem pouzil NTFS, ale v tom se mi nezda ze by byl problem. Mohl by mi nekdo alespon nasmerovat kde hledat a zkouset, rad se do toho pustim pac me to doopravdy s#^*$&. Predem diky.

Standardní

Zacni od podlahy. V BIOSe pozri tieto nastavenia diskov (BLOCK MODE:ENABLED alebo AUTO, TRANSFER RATE:AUTO, UDMA MODE:AUTO)

Ak su hardy na ksande samotne, treba ich jumprovat do modu SINGLE alebo CS, nie master!

Po prebehnuti POST (testy biosu) sa nakratko objavi tabulka s info o cpu, ram, hdd prenosovych modoch a rozdelenie irq. Checkni tu tabulku, prezri v akych modoch su disky. Ak tu tabulku nemozes zachitit, pouzi tento trik: v biose nastav boot poradie tak aby prva isla FDD, vloz prazdnu disketu a restartuj. Boot vyhlasi chybu "NON SYSTEM DISK", ale cast tabulky by mala byt viditelna.

Dalej vo win si nainstaluj Intel Application Accelerator (mozno uz mas) a v jeho okne checkni mody v akych bezia disky.

BTW disky si formatoval vo FULL mode? Nie QUCK?

Ak nenajdes tu nezrovnalosti, skus este hodit disky na spolocu ksandu. Viac ma nenapada.
    DIYS gripmeen >> CPU Wolfdale E8200 MOBO Gigabyte GA-P35-DS3R rev 2.1 RAM A-DATA DDRII 800+ EE VGA Gigabyte 3850 512MB HDD SAMSUNG 500GB HD501LJ
    Fujistu Siemens Scenic >> CPU Pentium III 1000MHz MOBO unknown RAM 256 + 128MB VGA int. i810 HDD 20GB neznameho typu

Standardní

Diky za rychlou a tucnou odpoved, disky mam na MASTER tu utilitu neznam, takze hned jak dorazim domu vrhnu se na to. Zatim diky moc.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání