Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: qdi + 1GHz celeronom hneva ...

Standardní qdi + 1GHz celeronom hneva ...

Komp nabehne ale staci tuknut do skrinky a uz nastane reset... je to chyba dosky?
    Tento komp doteraz nikto nerozoberal , takze teoreticky by mohlo byt vadne cokolvek no zdroj som testol, ten ide - ostatne som nemal kde nie je to kompatibilne s AMD ...

PC: 1GHz Celeron, QDI (asi Kt133 chipset), 128SDRAM, 30Gb Maxtor, innod TNT2 M64 (tiež riadny shit )

Za všetky nazory dik
    TAk nic

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

a) uprav si podpis dle pravidel ( ZADNE obrazky a v tve velikosti pisma POUZE 3 radky )

b) pokud je tuknuti jako rana, tak to muze byt spatne upevnena deska. pokud staci jenom dotek, tak bych videl spis chybu ve zdroji ( uzemneni )
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

Citace Původně odeslal mISHA
    a) uprav si podpis dle pravidel ( ZADNE obrazky a v tve velikosti pisma POUZE 3 radky )

b) pokud je tuknuti jako rana, tak to muze byt spatne upevnena deska. pokud staci jenom dotek, tak bych videl spis chybu ve zdroji ( uzemneni )

k tomu bodu a nie celkom som pochopil ale dufam ze to nic ...

a zdroj som skusal u seba a islo to teda bez prisrubovania a bez cohokolvek, zatial co v bedni to s tym celeronom to nejde ani ked to je prisrubovane vzorovo
    TAk nic

Senior Member mince Avatar uživatele Katoo
    Věk
    45
    Vliv
    295

Standardní

Ano opravdu to může být cokoliv ,pokud do toho nikdo dlouho nelez doporučoval bych oddeklovat,povysávat,protože si dokážu představit,kolik prachu tam asi bude,pak postupně vyndávat všechny komponenty a znova je očistit od prachu.Když budeš mít vše vyndané a očištěné (nezapomeň ani na SD-RAM,vyndat očistit od prachu a opět zacvaknout do banku) zkontroluj samotnou skříň,jestli není někde nějaký plech uvolněný,hlavně ten,kde se přišroubovává MB.Taky jsem už viděl MB,která držela na šroubkách na "boží slovo" ,byly prostě všechny šroubky povolené.

Pak zpět namontuj MB,pečlivě přišroubuj a připoj zdroj ( v sace máš teďkom MB+CPU+RAM,zdroj nech klidně venku a připoj jen napájení k MB) vlož grafiku,připoj klavesnici a zkus zapnout.

No a pak už uvidíš,jestli se problém vyřešil nebo ne.
    1.DFI LP nF4 Ultra-D,A64 3000+Venice @ 300x9,1,6VCORE,
    MSI HD3870,Hitachi 160GB,Hitachi T7 250GB,WD 320GB SATA II KS,DVD-RW NEC 7220A,Big tower Cheiftec MA-01WD-D
    Water cooling (Aquacool)

Member
    Vliv
    266

Standardní

2all: toto sa mi obcas stalo v robote ked som nechtiac klepol nohou do pc skrinky a restart ..... cize naraz nezvladol disk ..... to je moja teoria
    PC 1 : AMD Opteron 2 x 275 { 2x2,2ghz } @ 2x2750 mhz , WC by viscool , board : Asus K8N-DL , PSU Tagan 580 W , 4 x 1 Gb pc 3200 cl 3 , vga Nvidia 6600 128 mb ,storage : Maxtor 160 GB+80 GB Seagate , DVD RW Teac a vetraciky
    PC 2 : AMD Opteron 4 x 8214 ( 2,2ghz ) , board : Tyan 4985-E , PSU Silverstone 1000 W , 4x1 Gb 667 mhz cl5 ,nvidia Gainward gs 9600 GT , system drive 150 Gb raptor , CD reader Teac a MC Stacker 810 skrinka

Standardní

Citace Původně odeslal Katoo
    Ano opravdu to může být cokoliv ,pokud do toho nikdo dlouho nelez doporučoval bych oddeklovat,povysávat,protože si dokážu představit,kolik prachu tam asi bude,pak postupně vyndávat všechny komponenty a znova je očistit od prachu.Když budeš mít vše vyndané a očištěné (nezapomeň ani na SD-RAM,vyndat očistit od prachu a opět zacvaknout do banku) zkontroluj samotnou skříň,jestli není někde nějaký plech uvolněný,hlavně ten,kde se přišroubovává MB.Taky jsem už viděl MB,která držela na šroubkách na "boží slovo" ,byly prostě všechny šroubky povolené.

Pak zpět namontuj MB,pečlivě přišroubuj a připoj zdroj ( v sace máš teďkom MB+CPU+RAM,zdroj nech klidně venku a připoj jen napájení k MB) vlož grafiku,připoj klavesnici a zkus zapnout.

No a pak už uvidíš,jestli se problém vyřešil nebo ne.

Tak nejak som to skusal, zdroj som skusal na svojom kompe, je to 300Watt nic moc ale na celerona 1 asi staci
    ramku nemam kde otestovat no ak mi zvysi cas tak odskocim k svagrovi.
    A procak naozaj nemam kde, vsetci jazdime na AMD.
    Inak ked som daval dole procak, tak bola medzi procakom a chladicom taka folia - alobal na co to je kurnik AMD take nema?
    TAk nic

Standardní

Citace Původně odeslal Janosik
    2all: toto sa mi obcas stalo v robote ked som nechtiac klepol nohou do pc skrinky a restart ..... cize naraz nezvladol disk ..... to je moja teoria
    disk som testol formatol a nebol chybny ani nikdy nezakysol v mojom kompe
    TAk nic

Senior Member mince Avatar uživatele Katoo
    Věk
    45
    Vliv
    295

Standardní

A jak jsi tedy dopadl s testováním,projevila se závada i po tom postupu co jsem Ti psal?

Ten alobal pod tím chladičem:to by mělo sloužit na lepší odvod tepla,ale já to vždycky odstraním a dám jen bílou teplovodivou pastu.
    1.DFI LP nF4 Ultra-D,A64 3000+Venice @ 300x9,1,6VCORE,
    MSI HD3870,Hitachi 160GB,Hitachi T7 250GB,WD 320GB SATA II KS,DVD-RW NEC 7220A,Big tower Cheiftec MA-01WD-D
    Water cooling (Aquacool)

Standardní

Citace Původně odeslal Katoo
    A jak jsi tedy dopadl s testováním,projevila se závada i po tom postupu co jsem Ti psal?

Ten alobal pod tím chladičem:to by mělo sloužit na lepší odvod tepla,ale já to vždycky odstraním a dám jen bílou teplovodivou pastu.
    tak to az cez week
    v nedelu vecer dam vediet
    TAk nic

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání