Clear CMOS nepomohl a SoftMenu není disablovaný. Prostě přes SoftMenu tomu nedokážu vnutit dělící poměr PCI 1/3. Naštěstí se mi povedlo po disablování SoftMenu mu ten dělící poměr PCI 1/3 vnutit momocí jumprů. Uf. Ta deska je stejně asi nějaká divná. Po přidání grafiky Sapphire 9500 se většinou nepovede restart. Horší to bývá když komp už nějakou tu hodinu běží. Deska vůbec při startu nepípne. Musí se comp na chvíly vypnout. O kondíkách jsem tady už četl a moje se zdají OK / ani nejsou nadzvedlý /. Měl jsem podezření že to může být slabým zdrojem - 230W, ale 300W dělá to samé. Jinak teploty a volty na bordu jsou OK. Navíc se mi nepodařily rozchodit drivery od grafiky v XPčkách. V Mečkách chodí normálně. Zkoušel jsem několik verzí driverů včetně Opery. Normálně se nainstalují, ale nechodí Direct3D. Asi už to BX není moc v XPčkách podporovaný. Má tady někdo další na BXku ATI Radeon 9500/9700 a XPčka ? Závěr je celkem pozitivní. Pojedu tedy Mečka na Celeru 1,4G s FSB 112 / Atině víc jak 75MHz na AGP nějak vadí a tohle na P4 2G má taky jako ta 1,1G na FSB 133 /. Jediný vopruz je že se změna voltáže musí drátovat na bordu. Můj Celer 1,4G na FSB 112 na 1,55V - real 1,52V naběhne, ale při větší zátěži vytuhne. Protože s tím už bez SoftMenu nejde moc lehce čarovat kolik V mi doporučíte. Uvažuji o 1,65V - reál asi 1,62V nebo o 1,60V - 1,57V. Jsem asi na kombinace hardwaru asi pěkný smolař, protože se mi to už stalo několikrát že při banálním upgradu následovalo několikadenní odlaďování. PS: Sorry nějak moc jsem se rozepsal...