Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: Sapphire Radeon 9600 PRO (Atlantis) a problem s IE 6.0

Standardní Sapphire Radeon 9600 PRO (Atlantis) a problem s IE 6.0

Narazil jsem na dost zvlastni problem s moji grafickou kartou - kdyz jsem ji koupil, behala cca 4 mesice naprosto v pohode. Po tehle dobe se mi zacal pocitac obcas restartovat pres VPU Recover. Tusim, ze to bylo jen pri brouzdani po netu. Obcas Recover pomohl, obcas resetoval obraz, ale byl nutny HW reset. Okej, rozhodnul jsem se ho vypnout. Cca 2 tydny byl klid...pak to zacalo znova - zniceho nic se rozhodil obraz (barevne pruhy, vertikalni cerne prouzky,...) pripadne se monitor vypnul. Zkusil jsem tedy pridat 0,1V na AGP port a problemy ustaly....az do dnesniho dne. Kdyz mama surfovala na netu, opet se objevily ony barevne pruhy...otazka je, co s tim? Dal zvysovat napeti uz se mi nechce Abych nezapomnel - jedu pres Omegy 2.5.58, FW off
    Jeste me napada reinstall Windows pripadne ovladacu...

Standardní

Tak jsem na to sel jaksi od lesa a kartu vyzkousel ve druhem pocitaci (chipset KT400). Na defaultnim napeti zadne problemy - jak v 3DMarku, tak v IE, pripadne v nejake hre. Kartu vrazim zpet k sobe do PC - nastavuji default napeti na AGP portu, zapinam pocitac a spoustim 3DMark03 - 3300 bodu. Hm, zadny problem. Zapinam IE, ubehne minuta a cucim na cernou obrazovku (WinAmp stale jede) Zeby se Microsoftu opet neco zadarilo?

Standardní

Mno, tak jsem tomu snad prisel na kloub V BIOSu jsem nastavil 1.5V na AGP a pokusil se prepnout AGP mod na 4x (to uz jsem mel udelat davno) - to bohuzel neslo. Pomohl az SmartGart ve Windows, po restartu se pocitac zatim chova korektne, probehl 3DMark 03 (3350 bodu s 4x, 3250 s 8x), vsechny diagnosticke DirectX testy a zatim drzi i ten prokletej prohlizec

P.S Omlouvam se, ze jsem to tu zaplacal jenom svymi posty, ale trebas se bude moje reseni nekdy nekomu hodit. Uznavam svou chybu, ten AGP mod jsem mel na 4x nastavit davno (FAQ a thready o R9600pro jsem procital porad dokola) a nemusel tu prudit

Banned Avatar uživatele Semik
    Věk
    45
    Vliv
    0

Standardní

A tvoj cipset bol aky tiez KT400 ...alebo Agp pamet maz na kolko MB?
    Ten narast vykonu je zaujimavy, zeby som to skusil prehodit na AGPx4 aj ja 4800b v 03ke by bolo fajn

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

s necim podobnym jsem se setkal u sve r9700. presne to same, co popisujes. i pri nulovem zatizeni grafiky se uplne rozhodil obraz. snizeni na agp 4x rovnez pomohlo. dodam, ze mb byl epox 8rda3i
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Standardní

Takze vlastnim Soltek (SL-KT600-RL), jak je vidno z oznaceni desky, chipset KT600. Druhy pocitac je taky Soltek (mam je rad) - tusim, ze to je SL-KT400-A4C. Na obou deskach je samozrejme posledni BIOS. Velikost AGP pameti jsem nastavoval od 32-256MB (na druhem pocitaci je nastaveno na pevno 128MB), vse naprosto bez efektu. Momentalne mam 128MB, coz je myslim si, optimum (polovina me operacni pameti a stejna velikost jako na karte). Tomu narustu AGP 4x vs 8x jsem se taky docela divil (i kdyz...100 bodu, no... , ale jak rikam - ve hrach, ani benchmarcich nikdy problem nebyl, zlobil pouze ten prohlizec. Pokud by to nekoho zajimalo, muzu si zapnout FW i AGP 8x a provest testy, ale pochybuju o tom, ze narust vykonu bude nejak zavratny (mozna tak v radu chyb mereni ). V drtive vetsine materialu je uvedeno, ze R9600pro se s FW a AGP8x moc rad nema - ovsem nikdy jsem si nemyslel, ze to bude blbnout zrovna pri nulovem vytizeni
    Chtel bych se jeste zeptat na jednu otazku, i kdyz to bude silne OT. Je mozne aby mi AGP 4x pomohlo pri pretaktovani? Pokud vim, sla tato karta vetsine lidi dost dobre prataktovavat (az na XT frekvence), ale u me to tak slavne neni...

Standardní AGP 4x, 8x

Myslim ze ten narast bodov je len nahoda... urob si 3d mark, hned ako ti skonci si ho urob znova a mas tam rozdiel... skor si myslim ze je to tym a ni 4x AGP ale vyskusam aj ja prepnut na 4x co to urobi... inak mi ide stabilne aj na 8x.. a taktovat ide celkom dobre.. vid dole..
    MB : ASUS K8V - X; AMD Sempron 3100+@2000; Sapphire ATI Radeon 9600 Pro (Atlantis) 400/300@529/341; HDD : WD 60, WD 160 SATA, WD 30; RAM : DDR 400 MHZ - 512 MB, 19\'\' lite on

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání