Citace Původně odeslal no-X
neGryk: Máš naprostou pravdu, že architektura jádra nVidie je v mnoha prvcích dál. Jenže já to beru z čistě praktického hlediska: co to přinese uživateli. Právě nesnáším, když někdo bezhlavě vychvaluje HW specifikace, aniž by se byl schopen zamyslet nad jejich reálným využitím.

Na tyhle "papírové technologie" byla vždycky mistrem nVidia, a tak mě překvapuje, kolik lidí má tak krátkou paměť, že nejenom nepochopí (a nepamatujou si), o co v podstatě jde, ale ještě to bezhlavě papouškujou dál

Stačí si vzpomenout na RIVA TNT - 32bit textury 2048*2048. Kdo si tehdy byl ochoten připustit, že do jejích 16MB se taková textura vejde jen jedna (respektive nevejde, protože by nezbyl prostor na frame buffer a z-buffer) a jediná možnost realizace takové textury je AGP texturing (což je stejně tak nereálné)

Pak GeForce256 a T&L mánie. Jenže opět podobná situace - T&L jednotka na GF256 je poměrně slabá a její výkon odpovídá maximálně (jen) 150% výkonu tehdejších procesorů. Žádný zázrak. Dál to byl SM2.0 na NV30, SM3.0 na GF6, ale už to nechci znovu rozebírat.

Technologie - ano, ale aby taky přinesly něco běžnému člověku
No popravde ty karty jsou cirka plus minus to same, ted fakt rozhoduje na osobnich preferencich, a jelikoz jsem vzdy nejak podvedomne citil co je v te dobe dobre ( Mel jsem Creative GF1 DDR v dobe co stala skoro 12k), pak GF3 ti200,GF4- v druhem kompu R8500, R9500@9700 a pak uz dlouho nic jen radeon R9200 v notesu. Ale proste mi prijde o maly subjektivni chloupek lepsi Nvidia, konecne funguje jakz takz, ma solidne implementovanou technologii, podporu vyrobce her a priznejme si to, je ten na grafickem trhu az cislo 2 co se tyce high-end a ja mel vzdy chut stat za tim kdo musi dohanet vyvoj....

A pokud jsme u toho realneho pouzivani, od dob co se zlepsil 2D obraz (ale ja to musim zaklepat vzdy jsem mel kvalitniho vyrobce a tudiz kvalitni 2D) tak proste neni duvod nvidii nekupovat. Proste a jednoduse pokud nekdo nejde vylozene po BenchMarcich, tak je v podstate jedno co z vykonove spicky koupi, nikdo ted nema vyraznejsi prevahu a to je podle meho to nejdulezitejsi...