Přečetl jsem to celý a shodnu se s mnoha lidma na PCI Banshee . Ta karta měla něco do sebe, možná protože zvládala prakticky všechno. Rychlý 2D, video téměř v libovolným rozlišení, dobrý 3D (glide) a cena o hodně nižší, než u konkurneční TNT.

Předtím jsem měl 2MB Virge DX, na který běhala jen hra dodaná na CD (havoc - barevný 3D tanky... sice bez textur (taková zbytečnost ), ale dostávaly mě ty "efekty")

Pak následovala zmíněná Banshee (+drivery z CD). Fungovalo prakticky vše. Asi po půl roce následoval update driverů (ne že by to bylo zapotřebí) a i pak běhalo všechno - tehdy jsem to považoval za samozřejmost

Další byla TNT2 Vanta (kvůli kompatibilitě s novou deskou) a ouha. Tři sta padesát verzí driverů a s každejma fungovalo/nefungovalo něco... Pamatuju si, že prodejce mi ještě tehdy zkopíroval několik dalších verzí s komentářem: Tyhle jsou nejnovější, tyhle nejrychlejší, v těhle toho běhá nejvíc... Moc dlouho se u mě neohřála...

Následovala první ATina (Radeon 7200) a krom problému v podobě mizejících textur v Renegade bylo vše OK

Ale docela jsem si oblíbil i karty, který jsem měl v kompu jen pár dní - třeba G400MAX (úžasný výstup), Rage 128 PRO (video), Verite 2200 (kvalita 3D obrazu), Parhelia (16x FAA)...