Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: Po pripojení USB flash rapídne stúpa teplota

Standardní Po pripojení USB flash rapídne stúpa teplota

Mám takýto problém:
    doska ASUS A7N8X-X; procák AMD BARTON 2500+/3200+; grafika ASUS FX5700 TD 256MB; zdroj BESTEC s veľkými pasívmi; WINDOWS XP Professional

po pripojení USB 2.0 Flash disku (PQI aj MAXTON) rapídne narastie teplota na procáku - z pôvodných 30°C na 45°C (merané vo Windowse ASUS PC Probe). Nevie mi niekto poradiť čo s tým Asi 51°C znamená automatický reštart PC.

Vďaka za radu

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

usb komunikace zabere hodne z vykonu procesoru. takze problem by mohl byt prave v tom. ovsem pokud s flashdiskem nekomunikujes, tak je to zvlastni.
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

Hele to máš tak nastavený na 51st aby se ti restartnul comp?
    Ten tvůj procák vydrží bezproblémově 65st! Jel jsem tak celý léto...

Standardní

Citace Původně odeslal mISHA
    usb komunikace zabere hodne z vykonu procesoru. takze problem by mohl byt prave v tom. ovsem pokud s flashdiskem nekomunikujes, tak je to zvlastni.
    Stačí ho pripijiť a teplota sa okamžite zdvihne. Je zaujímavé, že Flash disk USB 1.1 toto nerobí

Standardní

Citace Původně odeslal sofokless
    Nemám, ale BIOS ukazuje po resete okolo 75°C, takže z toho mi vyplýva určitá disproporcia. Ešte Mainboard monitor mi ukazoval teplotu porovnateľnú s teplotou v BIOSe.

Standardní

Citace Původně odeslal Systemak
    Nemám, ale BIOS ukazuje po resete okolo 75°C, takže z toho mi vyplýva určitá disproporcia. Ešte Mainboard monitor mi ukazoval teplotu porovnateľnú s teplotou v BIOSe.
    flashni nový bios a uvidíš že to pomůže

Standardní

Citace Původně odeslal Systemak
    flashni nový bios a uvidíš že to pomůže

Vyskúšať môžem, ale ako som čítal, tak vraj pôvodný 1006 je najlepší. Ale za skúšku nič nedám. Vďaka

Standardní

A vyzkousel jsi se podivat na system nejakym mericem zatizeni procesoru? Treba MB monitorem se zapnutym merenim zatizeni v tray?
    Jestli ti nahodu spis nehapruje ovladac USB a po pripojeni USB disku tim padem je system zatizen na 100 % a tim padem i leze teplota nahoru?
    Spis bych to videl na takovejhle problem...
    Jinak pri kopirovani na USBckovej disk na mem nforce2 mam zatizeni podle tray tak kolem 10-15%, coz mi teda CPU moc neprihreje...
    Neni to metoda nejpresnejsi, ale pokud bys v ty chvili mel vytizeni stale 100%, videl bych to jako problem a da se od toho odrazit pri jeho reseni...
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Standardní

Citace Původně odeslal tiktak
    A vyzkousel jsi se podivat na system nejakym mericem zatizeni procesoru? Treba MB monitorem se zapnutym merenim zatizeni v tray?
    Jestli ti nahodu spis nehapruje ovladac USB a po pripojeni USB disku tim padem je system zatizen na 100 % a tim padem i leze teplota nahoru?
    Spis bych to videl na takovejhle problem...
    Jinak pri kopirovani na USBckovej disk na mem nforce2 mam zatizeni podle tray tak kolem 10-15%, coz mi teda CPU moc neprihreje...
    Neni to metoda nejpresnejsi, ale pokud bys v ty chvili mel vytizeni stale 100%, videl bych to jako problem a da se od toho odrazit pri jeho reseni...
    To som ešte neskúšal. Ale po stlačení kláves Ctrl+Alt+Del (Správca úloh) pri kontrole procesov neukazuje vyťaženie procesora. Zdá sa mi, že len ak je pripojený, tak stále je vyťažený na 1-5%, čomu nemal zodpovedať nárast teploty. Sám so z toho na vetve a nie je mi to jasné, a preto sa pýtam, či náhodou niekto s takýmto problémom nemá skúsenosť.

Standardní Odhalenie?

Môže Windows XP Professional spôsobovať to, že po pripojení USB kľúča sa zmenia napätia, v dôsledku čoho stúpa teplota na procesore??

To zvyšovanie teploty mi robí už na dvoch kompoch.
    1) MB ASUS A7N8X-X, Proc.-AMD Athlon XP Barton 2500+; VGA ASUS FX 5700, DDRAM 512MB PQI
    2) MB DFI AD77-infinity; Proc.- AMD Athlon XP Thoroughbred 2200+; VGA Inno3D FX5200

Po odobratí USB kľúča začne teplota klesať.

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

Standardní

Nemáš náhodou nainstalované/povolené něco jako CPUIdle (nForce2 Cooling Patch atd.) ? Prostě něco co "uspí" procesor když není třeba a tím sníží jeho teplotu...
    Když připojíš některá USB zařízení, procesor nemůže přejít do idle a tím pádem nefunguje to "chlazení"...
    Dělá mi to taky - mám nF2 cooling patch a když mám v USBčku flashku a nebo BT adaptérm, tak to prostě nechladí...USB myš mu nevadí.
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Standardní

Citace Původně odeslal Anduril
    Nemáš náhodou nainstalované/povolené něco jako CPUIdle (nForce2 Cooling Patch atd.) ? Prostě něco co "uspí" procesor když není třeba a tím sníží jeho teplotu...
    Když připojíš některá USB zařízení, procesor nemůže přejít do idle a tím pádem nefunguje to "chlazení"...
    Dělá mi to taky - mám nF2 cooling patch a když mám v USBčku flashku a nebo BT adaptérm, tak to prostě nechladí...USB myš mu nevadí.

Mám nahodený na 1) Sk2Ctl (SW chladenie), na 2) CPUIdle.
    Ale ako som skúšal, aj keď sú vypnuté, tak teplota po pripojení USB disku rastie dalej a znova
    Takže nemyslím, že by to bolo v tomto.

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

Standardní

A jaký máš chladič na cpu?
    Imho je to tím..prostě S2kctl ti to částečně chladí, jenže když ho vypneš a nebo zastrčíš flashku, tak není (plně)funkční...
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Standardní

Citace Původně odeslal Anduril
    A jaký máš chladič na cpu?
    Imho je to tím..prostě S2kctl ti to částečně chladí, jenže když ho vypneš a nebo zastrčíš flashku, tak není (plně)funkční...

An ASUSke je Thermaltake s medeným jadrom a na DFI je Boxov7 AMD chladič. A ešte som zabudol. Na doske DFI bol predtým nahodený Win2000, kde to celý čas šlapalo bezproblémovo. Až po nahodení WinXP začala teplota štrjkovať a dvíhať sa po pripojení USB disku.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání