Vážený pane xxxxx (nebo mám napsat jen AAC?)
Dne 25.2 2005 mi od Vás přišla odpověď na mou výzvu k úhradě nutných nákladů souvisejících s reklamací podle §598 OZ. Píšete, že není možné v dané situaci přiznat žádnou náhradu. Nárok bych mohl mít dle Vašeho vyjádření např. na poštovné, které jsem však neuplatnil.
Poštu jsem při reklamaci tak mechanicky a elektromagneticky choulostivého výrobku, kterým Flasch disk bezesporu je, vyloučil. Jistě dobře víte, že pokud bych použil pošty a zboží by přišlo k vám do serviního střediska ve zdemolovaném balíku, moje reklamace by byla servisem právem zamítnuta z důvodu např. mechanického poškození. Odpovědnost v takovém případě nese zákazník.
Žádný zákon nestanoví povinnost posílat zboží na reklamaci poštou. Těh 644Km jsem ujel jen kvůli vám, snažil jsem se dopravil výrobek do vámi určeného místa v pořádku. Ztratil jsem s tím spoustu času, za který po vás nechci žádnou náhradu, ačkoliv bych jistě mohl.
Prodávající má také možnost reklamovaný výrobek vyzvednout u zákazníka sám. I když jsem několikrát volal na vaši telefoní linku 234 646 777 a nechával jsem vzkaz i s mým telefoním číslem, nikdo se mi do této doby neozval.
Proto žádám uradit nutné náklady na cestu z Hamru (Chlum u Třeboně) do Prahy ul. V LUžích 818. Jelikož jsem k tomuto použil osobního automobilu Škoda 120 L, je náhrada 5,8324 Kč/km Jedná se tedy o cestu dvakrát tam a zpět, tj 4x161km = 644 Km. Dle technického průkazu má vozidlo spotřebu ČSN 7,5 l/100km Tímto mi tedy vznikly náklady ve výši 3756 Kč. Částku pošlete prosím složenkou na dole uvedenou adresu.
Lepší?? Jinak zatim dík.....